Prestižna nagrada
502

Džanan Musa s 18 godina proglašen za najboljeg mladog igrača Eurocupa

Piše: K. H.
Džanan Musa (Foto: Facebook)
Džanan Musa (Foto: Facebook)
Bh. reprezentativac Džanan Musa proglašen je za najboljeg mladog košarkaša ovogodišnjeg izdanja Eurocupa, čime je postao najmlađi igrač u historiji koji je dobio ovu nagradu.

Musa je u ovoj sezoni prosječno postizao 10,5 poena po utakmici, a prije njega ovu laskavu nagradu dobijali su Kristaps Porzingis i Jonas Valančiunas koji sada s velikim uspjehom nose dresove NBA klubova.

Cedevita je ove godine prvi put u historiji kluba osigurala plasman među 16 najboljih ekipa Eurocupa, a u ovoj fazi završili su kao četvrtoplasirana ekipa u grupi G iza Lokomotive, Budućnosti i Trenta.

Podsjećamo, Musa je nedavno dobio nagradu za najboljeg mladog igrača ABA lige, a nova vrijedna i prestižna nagrada sigurno će mu puno značiti pred važan korak u nastavku karijere.

Američki mediji već mjesecima pišu kako bi Musa od sljedeće sezone mogao zaigrati u NBA ligi gdje su mnogi klubovi posmatrali njegov razvoj, a navodno, trenutno najviše interesovanja pokazuje ekipa Portlanda u kojoj nastupa drugi bh. igrač Jusuf Nurkić.

Ove sezone Cedevita je pored nastupa u Eurocupu igrala i ABA ligu, a oni su sinoć u Podgorici izgubili treću polufinalnu utakmicu i nisu se uspjeli plasirati u finale regionalne lige.