Tehnologija
0

Pod pritiskom Googlea Microsoft poboljšao YouTube aplikaciju za Windows Phone

Klix.ba
Kompanija Microsoft je poboljšala svoju YouTube aplikaciju za operativni sistem Windows Phone pod pritiskom kompanije Google.

Kompjuterski gigant je poradio na nekoliko problema, uključujući ograničen pristup klipovima i offline spašavanje klipova. Promjene su napravljene nakon što je Google Microsoftu poslao pismo u kojem zahtijeva povlačenje prethodne verzije, koja je prekršila YouTubeove API uslove.

"Microsoft je poboljšao YouTube aplikaciju za Windows Phone kako bi riješio probleme u vezi sa ograničenim pristupom klipovima i offline pristupom, koje je Google naglasio prošle sedmice. U kontaktu smo sa Googleom i nadamo se da naše dvije kompanije mogu nastaviti raditi zajedno u korist zajedničkih korisnika, partnera i provajdera sadržaja", saopćeno je iz Microsofta.

Međutim, potrebno je riješiti i problem reklama koje su još uvijek blokirane. S tim se Google zasigurno neće složiti, jer su reklame glavni izvor prihoda.

Kompanija Google se još uvijek nije oglasila o Microsoftovom potezu, ali je moguće da su kompanije postigle dogovor da se Microsoftu omogući još vremena za implementaciju mehanizma za reklamiranje.