Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U marketing kampanju prvog surface-a ulozili MILIJARDU dolara, a gubitci od prodaje jos 900 miliona. Napravili surface 2, niko ga ziv nigdje ne spominje ni u putu... Microsoft tone gore od bosne.
"ulozili MILIJARDU dolara, a gubitci od prodaje jos 900 miliona" . milijarda plus "jos" 900 miliona "gubitka", je li to znaci da su ulozili 1,9 milijardi :) vidi se da se dobro razumijes u ulaganje i racunovodstvo :) p.s. Microsoft koji "tone gore od Bosne" je u drugom kvaralu ove godine zaradio oko 5 milijardi https://www.google.com/finance?q=NASDAQ%3AMSFT&fstype=ii&ei=4tZBUuiwHIGDwAPsnwE
Magi supo, 1) uloziti u marketing 1 milijardu; 2) napraviti uredjaja u vrijednosti od 10 milijardi nabavne vrijednosti; 3) prodajni rezultati 9,1 milijardi; 4) kad "podvuces" dobijes rezultat u kojem si donji ulozenu milijardu u marketing i jos 900 miliona na kretenski uredjaj koji kupuju samo idioti kao ti = 1,9 miliardi gubitka. A sto se tice finansija mozda ti je ovo previse nula pa si se malo zbunio. P.s. Provrela voda, idi se salij :)