Tehnologija
0

Klix.ba uvodi korisničke profile, rangiranje korisnika i obavijesti

Klix.ba
Najposjećeniji informativni portal u Bosni i Hercegovini Klix.ba kreirao je profile svim korisnicima koji su registrovani na našem portalu, kao i sistem za rangiranje najpopularnijih i najaktivnijih korisnika.

Svi korisnici će također od sada biti obaviješteni o aktivnostima vezanim za njihov profil. Osim toga, pokrenuta je i stranica za jednostavno listanje i praćenje svih komentara.

Korisnički profili

Stranica profila korisnika
Stranica profila korisnika

Svaki korisnik od sada ima svoj profil na kojem će biti prikazani svi komentari koje je ikada upisao na bilo koju vijest na portalu. Komentari se mogu poredati hronološki i prema popularnosti, odnosno ocjenama. Da biste došli do profila određenog korisnika, jednostavno kliknite na njegov nadimak ili avatar pored bilo kojeg komentara.

Popularnost i rangiranje korisnika

Na profilima je također istaknuta popularnost korisnika. Popularnost se računa prema broju pozitivnih ocjena na sve komentare jednog korisnika. Najpopularniji korisnici su oni koji imaju najveći broj pozitivno ocijenjenih komentara na bilo koju vijest. Popularnost će opadati ukoliko korisnik prestane pisati komentare. Da bi imali što veću popularnost korisnici trebaju pisati što pozitivnije komentare koji će donijeti pozitivne ocjene drugih čitatelja portala. Rang-lista najpopularnijih korisnika se nalazi na www.klix.ba/komentari, a trenutno najpopularniji korisnik je commi.original.

Korisničke obavijesti

Stranica
Stranica "Moje obavijesti"

Svi registrovani korisnici od sada će dobijati obavijesti vezane za njihovu aktivnost na našem portalu. Sada ćete, naprimjer, biti odmah obaviješteni ukoliko neko pozitivno ili negativno ocijeni vaš komentar, ukoliko vaš komentar postane Top komentar, kao i kada neko odgovori na vaš komentar. Osim toga, bit ćete obaviješteni i ako vaš korisnički nalog bude suspendovan zbog kršenja pravila i uslova korištenja komentara. Sve obavijesti moći ćete pronaći u korisničkoj navigaciji kada kliknete na vaš username u gornjem desnom uglu svih stranica ili direktno na www.klix.ba/obavijesti.

Svi komentari na jednoj stranici

Svi komentari na jednom mjestu
Svi komentari na jednom mjestu

Listing komentara, koji predstavlja jednostavan pregled svih komentara na jednoj stranici, poput foruma, nalazi se na www.klix.ba/komentari. Na ovoj stranici možete pronaći sve komentare, poredati ih hronološki ili prema popularnosti, a tu je i rang-lista najpopularnijih korisnika.