{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google želi da i siromašne zemlje imaju internet

26.5.2013. u 17:35
28
26
Google želi da i siromašne zemlje imaju internet
28
Google želi da i siromašne zemlje imaju internet
Američki mediji pišu kako kompanija Google planira da finansira i uvede bežični internet u siromašne i nerazvijene zemlje svijeta kako bi i tamošnji stanovnici imali priliku da koriste “blago interneta”
Google je već pokrenuo razgovore sa zvaničnicima pojedinih afričkih i azijskih zemalja u cilju realizacije navedenog projekta.

Prema pisanju američkih medija, internet bi siromašnim zemljama pomogao pri ekonomskom i tehnološkom razvoju. Stoga, Google predlaže da siromašne zemlje koriste talase rezervisane za televizijske stanice, koji na nižim frekvencijama mogu prolaziti kroz zgrade i na duge razdaljine i tako osigurati internet.

Prema američkim medijima, na ovaj način internet bi postao bogatiji za još milijardu ili čak i više korisnika iz zemalja siromašnog svijeta.

Google je već pokrenuo sličan projekat u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici gdje pomaže da određene siromašne zajednice imaju pristup internetu.

Kompanija Google je poznata po naporima koje ulaže za promociju univerzalnog prava pristupa internetu svim osobama u svijetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: