{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Android je na dobrom putu da prestigne iOS

4.6.2013. u 12:20
5
12
Android je na dobrom putu da prestigne iOS
5
Android je na dobrom putu da prestigne iOS
Googleov operativni sistem Android je na dobrom putu da prestigne Appleov iOS i tako postane najpopularnija platforma aplikacija.
Korisnici Androida trenutno preuzimaju blizu 2,5 milijarde aplikacija sa Google Playja svakog mjeseca, dok korisnici iOS-a sa App Storea preuzimaju 2 milijarde aplikacija mjesečno, piše Daily Telegraph.

App Store je nedavno prešao granicu od 50 milijardi preuzimanja aplikacija, dok ta brojka za Google Play iznosi oko 48 milijardi. Međutim, očekuje se da će Google Play prestići svog rivala do oktobra.

Iako korisnici Androida i Google Playja ukupno preuzimaju više aplikacija, analitičar kompanije Asymco, Horace Dedlu, tvrdi da je broj instalacija aplikacija po uređaju i dalje na strani Applea.

"Ukupan broj preuzimanja/instalacija iznosi 83 aplikacije po prodanom uređaju sa iOS-om i 53 aplikacije po aktiviranom uređaju sa Androidom. Veći broj aktiviranih uređaja s Androidom će dovesti do većeg broja preuzimanja aplikacija, ali kada je riječ o broju preuzetih aplikacija po uređaju, uređaji sa iOS-om preuzimaju veći broj aplikacija i ta razlika se ne smanjuje", napisao je Dedlu na blogu.

Za sada je u upotrebi blizu 900 miliona uređaja s Androidom, dok taj broj za uređaje sa iOS-om iznosi 600 miliona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: