Komentari (315)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakav je ovo nalet botova?
Posljednji pokusaj brice da od guzice napravi lice. Sto znaci: Saljiva P koja se odnosi na onoga koji ima ili velikuglavu, ili je relativno ruzan, a upravo se osisao Sto znaci: ili ga je frizer lose osisao.
Ne pisaj uz vjetar. Sto znaci: P; opomena da se ne cini ono sto je nepotrebno, I pisanje je sranje...
Kad ugasis svjetlo Sto znaci: sve su iste. Sto znaci: Tipicno muski stav koji sugerira da ne treba po ljepoti birati zene sakojima covjek misli biti samo jednom u krevetu, Ha u carice...
Kraljevinu Jugoslaviju, 1992. kada je izvrsena agresija na BiH od SR Jugoslavije i 1995. kada je Svijetindirektno priznao cijepanje BiH na osnovu dejtonskog ugovora. P znaci: BiH nikome nista ne znaci osimnjenim Bosancima, niko se na nesrecu BiH ne osvrce, BiH je prepustena uvijek sama sebi.
Necu da mu idem na sahranu, jer nece ni on meni doci. Sto znaci: P svojstvena crnom humoru BiH. Ima ljudi kojine vole ici na sahrane i ova im je P objasnjenje i motivacija zasto ne zele da idu na sprovod.
K(a)o vrbov klin. Sto znaci: Misli s na nekoga ili nesto sto je veoma nesigurno jer vrbovina nije dovoljno cvrsta da bise od nje pravili klinovi.
Jeftin pazar kesu prazni. Sto znaci: P ima slicno znacenje kao i Nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari. Pers.bazar Sto znaci: pijaca, kupovina, kesa Sto znaci: vrecica.
Uci kvocku kako ce jaja da nosi. Sto znaci: Ironican komentar upucen onome ko se pravi pametniji nego sto jeste,odgovara lat. Ne sus Minervam doceat. Ne uci...
Dvi(je) se ribe na istoj vatri przile, a jedna drugoj nije vjerovala. Sto znaci: Moze se desiti da dvojica stradavajuod istog zla, a da nisu svjesni toga i, sto je jos gore, ne vjeruju jedan drugom da ih je sa iste strane snaslo tozlo, Gazimo po istom...
Ne moz(r)e pametan popustiti Sto znaci: koliko budala moze zategnuti. Sto znaci: P koja porucuje da sa budalama ne trebaimati nikakvog posla, jer ako i pametan popusti u konfliktu, budala ce to iskoristiti da jos vise zaostri sukob,jer u popustanju pametnog pomisli da je u pravu, Pametniji popusta. i Pametniji ne popusta.
Da se porefenamo (utalimo)? Sto znaci: F je uobicajeni pocetak dogovora za aksamluk; tur. herifane (refena) Sto znaci: zajednicki, trosak za mezu i pice. Njem. tail - dio necega.
Co(vj)ek je sebi najveci neprijatelj. Sto znaci: Covjek sam sebi katkad moze nanijeti vise zla nego sto mu to mozeuciniti iko drugi. Svaki covjek je spoj dobra i zla i stvar je duhovne ravnoteze u njemu koja ce strana njegovelicnosti biti izrazenija, Sto covjek moze...
U losem vremenu strpljivost je najbolji kormilar. Sto znaci: P sugerira da covjek treba biti narocito taktican istrpljiv u nepovoljnoj situaciji.
Svaka sjekira sebi malj pravi. Sto znaci: P kaze da svako sebi treba odabrati sta mu je najbolje ciniti u zivotu, kaosto svaka sjekira mora imati odgovarajuci malj da bi se stavila na njega.