Zanimljivosti
24

Uprava zoološkog vrta u kojem je ubijena gorila Harambe: Pretrpjeli smo šok, teško nam je

Klix.ba
Uprava Zoološkog vrta u gradu Cincinnatiju u državi Ohio, kaže da je nimalo "ne zabavljaju“ brojne peticije koje su pokrenute nakon što je jedna od njegovih gorila ubijena.

Osoblje zoološkog vrta je ubilo gorilu Harambe u maju ove godine nakon što je trogodišnje dijete upalo u ograđeni prostor prenosi BBC. Od tada je ovaj slučaj, prema izjavama uprave zoološkog vrta, postao omiljeni predmet satiričara, humorista i aktivista.

U njihovom saopćenju se dodaje kako konstantno spominjanje ovoga slučaja sprečava osoblje da krene dalje.

"Naša 'porodica' i osoblje zoološkog vrta i dalje se pokušava oporaviti od šoka koji smo pretrpjeli u maju", rekao je direktor zoo vrta Thane Maynard za Associated Press (AP).

Direktorov profil na Twitteru je hakovan tokom vikenda, a dodatno je profil zoološkog vrta preplavljen različitim upitima.

Smrt gorile Harambe je izazvala veliku kontroverzu. Debate su išle čak i do toga da li je osoblje zoološkog vrta postupilo ispravno što ju je ubilo. U junu je Tužilaštvo države Ohio saopćilo da protiv majke trogodišnjeg dječaka, koji je upao u ograđeni prostor za gorile, neće biti podignuta optužnica.

Vezani članci