Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Niste trebali objavljivati ovo.Samo dajete nasim lezihljebovicima dodatne ideje kako da on naroda dodatno ubiru harac.
@kardelj71 Kod nas ovaj namet vec odavno postoji pod nazivom “naknada za otpadne vode” i placa se uz račun za komunalne usluge. Osim toga mi placamo i proizvodnju kisika poreznom stavkom “naknada za opću korist šuma”. To se obračunava pravnim licima.
mi to odavno placamo...mislim zadnih 20 godina to je 2%..ili 0,2%...nisam sasvim siguran...samo se kod nas to zove porez na vode.....kod nas je jos smjesniji porez na zeljeznice...znaci svako placa porez na zeljeznice iako 95% stanovnika nikad nije sjelo u voz...:)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kad pročitaju ovo, naši dušebrižnici će se opaliti po čelu i reći: "Pa kako se mi nismo ovoga sjetili!?"
@Trt Ne mogu se oni ničega sjetiti, oni rade na principu copy-paste. Sve nam tako funkcioniše!
@dindon32 Ja sam ubjeđen da postoje ljudi koji sjede u kancelarijama, po čitav dan vrte zakone i smišljaju nove načine da izmuzu još para od naroda.
Sad će i naši da ovakvu glupost uvedu. Svakako je početak kraja
Moli Boga da kiša ne padne valja račune platit.
Djikan je djikan sta reci jos kad pocnu na goov.a da uvoze porez
neeeeee! niste trebali ovo objavljivati, sad ce to i ovi ovdje poceti naplacivati
Sad će i kod nas porez na kišu, a za dvije godine akcize plus pdv na akcize na kišu.
Pa onda je logično da ko ima veću površinu krova plaća više.
Novi hit " Bježi kišo sa mog krova "
sad kad nasi navale sa nametima na kisu, zrak, maglu, sunce, oblake, vjetar, udisaj, izdisaj, moze i na prdes, podrigivanje ...
Ma treba zrak oporezovati.
Novalic ce biti odusevljen kad procita ovo
Da tačno .
Ovi nasi lopovi cu ucesti i porez na koristenje sunca
vjerovao ili ne postoji i taj porez...placa se za koristenje elektricne energije...zove se porez za koristenje obnovljivih izvora energije..ili tako nesto slicno....:)..to su krenuli naplacivati pre dvije godine uslov evropske energetske zajednice za dobijanje nekih kredita....
Dobro su im dali ideju SDA u Sarajevu, ne prestaje ! Ko jel kiša ili SDA ? Obadvoje !
Sad ce Bakir uvesti akcize na kisu.
I mi bi sada kao trebali cuditi .... pa pogledaj racun za registraciju auto : eko taksa , ta naka taksa za tehnicki , 100+ na plin ako auto ima , taksa za puteve (sta ce mi kad je placam i na gorivu) , bihamk iako je to me zelim moram placati , vode (e to je mozda ova kisnica jeeee skonto sam) itd .