Komentari (215)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sjajna država, velesila bila,moglo se na klupi spavat. Kad se raspala onda su oni sa kojima si na klupi spavao pravili ispraćaj komšija u logore.
@Typsi2020idK Od intelektualnih radova je ostalo da se ulice,aerodromi(ko ih ima)...daju po imenima plemenskih vođa
8 od 10 najvećih izvoznika u Jugoslaviji su bili iz Bosne i Hercegovine. Energoinvest, Šipad...
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
neka bolje je sad , sad se mogu Bogu molit , a eto ko tad nisu ...zapravo nisu da je bilo placeno i to debelo, tada ko je se Bogu molio molio se radi sebe i besplatno
@gooUser1607504901 tad se u bogomolje srcem islo
EI nis proizvodio TV prijemnike u boji prije Sony-a, a danas ga velikosrpska politika pretvorila u prah.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ljudi SFRJ nije mogla opstati,80 tih godina je bankrotirala,zivjelo se na kredite a nista se radilo nije,nije moglo biti produktivnosti gdje je realno jedna fabrika trebala imati 500 radnika a ona zaposljavala 5000 radnika,1 radnik radio,5 sjedila a 5 bila na bolovanju i radila privatno.
Bili smo smetnja svima tako relativno jaki...Sada smo kolonija i izvozimo mlade i obrazovane ljude, ostat ce stari i neupotrebljivi...
Za ove danasnje na vlasti to je bilo vrijeme mraka i terora.
Žali bože onakve države.E.vro.pl.j.a.n.i zajedno sa nacionalistima uništise onakvu državu.E.vr.op.a unsisti ono što je za njih bila konkurencija i sila.Sad dž.a.m.ij.e i cr.k.ve po.p.ovi i ho.dž.e postadoše popularni.U onoj državi nije ih nigdje bilo ni u p i.z di m.a t e..e r..i.n.oj.
što smo proizvodili, proizvodili !
SOKO Mostar ✈ 🛩 🛫 🛬
i opet nije valjo tito....vala kakvi smo, bolje od ovoga sad i ne zasluzujemo
Narodi bivse Jugoslavije nisu intelektualno i civilizacijski dorasli drzavi kao sto je Jugoslavija, to su pokazali 90tih godina u divljackim ratovima gdje su pokazali da su gori nego najgore divlje pleme Afrike i sto su unistili tu perspektivnu drzavu zbog svojih jadnih sitnih i interesa i svojih bednih isfrustriranih drzavica. Mozoe li ko zamisliti sta bi Jugoslavija i njena ekonomija bile danas bez ratova, unistavanja, propadanja i svih haosa koje i danas gledamo
Što se u Jugi napravilo, ovi danas ne mogu ni okrečiti!
Pa to je nevjerovatno koliko Balkanaca još živi u zabludi da je mogla Jugoslavija do danas opstati!
Jugo/Nostalgičari su poput kockara,on priča kako je dobio neke pare na kocki a nikad da spomene da je više izgubio nego dobio!Tako i nostalgičari,samo se sječaju lijepih stvari.A da su na primjer vozili par nepar/bonovi za gorivo pa šverc svega i svačegaišli u Italiju ili Poljsku!
Šta pucate minuse?Pa živite barem 30-40 godina u iluziji!
Danas pokušavaju stranke da stvore nacionalne brendove pod nazivom domaći a da jačaju svoje budžete ne državne
Famos baba
Energoinvest je jeo Siemens za dorucak na svjetskom trzistu, a vidi danas...i to je samo jedan primjer...
@Dzeko Dzeko Odvadi malo (više)!!!!!!!!!
po cemu? uzmi prihode Siemensa i Energoinvesta, dobit, inovacije itd. nemoj pretjerivati.
Kakva velesila, 80-ih godina je bila nestašica svega, za svoje pare nisi mogao kupiti ulja, deterdženta, šećera a da ne govorimo o "egzotičnim" proizvodima poput kafe i benzina. Čokolade su se na policama pojavile pred olimpijadu. Dobro je bilo samo partijskim funkcionerima.