Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad će članak o genocidu Turaka nad 1,5 mil. Armenaca?
Kad ce mo obeleziti Kosovsku bitku i pozvati Turske predstavnike...LOL.Samo da napomenem da je kralj Tvrtko(nas Tvrle) ucestvovao na Kosovskom boju i posle se hvalio da je skenjao Murata 1 (sta ces tipicno za nase ljude).
Ima jedan narod koji poraz slavi kao pobjedu :):):)
Franziskus1 gdje si hebo ti jaretu mater pa si sestru napravio Zar te nisu okrenuli na raznju u Maoci :):):)
Turski rat za nezavisnost (turski: İstiklâl Harbi, doslovno "Rat za nezavisnost" ili Kurtuluş Savaşı, doslovno "Oslobodilački rat;") je naziv za niz međusobno povezanih oružanih sukoba koji su se od 1919. do 1923. vodili između turskih nacionalista okupljenih u Turski nacionalni pokret na jednoj, i država Antante na drugoj strani. Uzrok je predstavljao poraz Osmanskog Carstva u prvom svjetskom ratu, odnosno podjela njegovih teritorija među pobjedničkim silama, koja je izazvala etničke sukobe na područjima sa miješanim stanovništvom, a koji su, pak, služili kao izgovor silama Antante da okupiraju značajne dijelove Turske. Nacionalisti, na čije se čelo stavio proslavljeni vojskovođa Mustafa Kemal paša, su glavno uporište imali u unutrašnjosti Anadolije gdje je osnovana privremena vlada koja se suprotstavila ne samo savezničkim trupama, nego i osmanskom sultanu i nominalnoj turskoj vladi u Istanbulu pod britanskom okupacijom koja je 1920. potpisala mirovni sporazum u Sevresu.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Hoćemo li dostojanstveno obilježiti i 70. godišnjicu pobjede nad fašizmom u kojoj je i BiH dala svoj veliki doprinos? S obzirom da je opet na vlasti trio fantastikus SDA/SDS/HDZ koji su prilično "posvađani" sa antifašizmom i koji više vole tuđe g*vno nego vlastitu tortu - bojim se da nećemo...
Odmah nakon ove stogodisnjice, u Vijecnici ce biti obiljezena stogodisnjica genocida nad Jermenima uz prikladnu glazbu i goste iz bratske Turske. Uskoro ce i druge godisnjice, kao naprimjer opsada Staljingrada i herojska borba "Handzar" divizije. Nedavno je proslavljena godisnjica Prvog svjetskog rata i smrti voljenog vodje Ferdinanda i nase drage, nikad neprezaljene habsburske monarhije. Sve obljetnica za obljetnicom :-)
sashapuskin bice uskoro i godisnjica GENOCIDA u Srebrenici , pa godisnjica maskara u Visegradu, pa godisnjica masakra na Markalama, pa godisnjica masakra u Vase Miskina a sve jedan te isti pocinilac pogadjaj ko je to ?????
E a stvarno sad, Bosnjaci se rugaju Srbima sto obiljezavaju obljetnice SVOJIH bitki, a oni obiljezavaju obljetnice turskih bitki :-) Van svake pameti, ja bi se na vasem mjestu poklopio usima i cutio :-)))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gubitnici obiljezavaju bitku iz prvog svjetskog.
Turska tada nije ni postojala,postojalo je Osmansko carstvo koje je izgubilo teritorije,Turska postaje drzava tek 1923.
Kakve bitke??? Samo Srbi su vodili bitke, sve ostalo je pichkin dim :-))))
PRIKAŽI ODGOVORE (3)