Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eto sad i stećci nisu bosanski. Svi narodi na svijetu nastoje svoju historiju prikazati što bolje i prisvajaju što im pripada i ne pripada a samo glupi bošnjaci uvijek traže način da svoje kulturno i historijsko naslijeđe umanje i pripišu drugima. Nije bosanska kuća, to je turska kuća. Nije bosanski stećak, njega su i drugi pravili. Nije bosanski tornjak, njega ima i u Hrvatskoj i tako dalje...
Znaci steci u Srbiji ,Hrvatskoj ,Crnoj Gori,Bugarskoj....itd. ..su bosanski..?
pa zašto onda mujahga,muslimani kao nasvjetlije razdoblje bosanske povijesti vide u okupatorskoj osmanskoj imperiji,koja je napuštanjem bejha ostavila 95% nepismenog stanovništva, Zašto mujahga ne možete biti načisto,da li vam je važnija srednjovjekovna bosna,odnosno njena državnost ili islam? Kako slaviti osmanlije ako su oni uništili državnost bosne? Kako slaviti islam kada je u plamenu potisnuo vjeru bošnjačkih predaka?
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Slava kraljevini Bosni i njenim žiteljima ;) .
Oni kiji su prodali veru za veceru, drzvu predali okpatoru, odekli se svoje kulture, cak i svoja slovenska imena promenili za arapsko–azijatska i koju su kroz vekove jos jdino srpski jezik sacuvali (koga sad drugim imenom nazivaju) nemaju nikakvo moralno pravo da se pozivaju na one ljude koje su u velikom broju i sami poslali pod stecak u zemlju, terorisuci ih zajedno sa svojom bracom turcima.
Vidim da si ti fašista, ali što si nepismen fašista to je još gore.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
U Bosni ima 60. 000, a u svim ostalim zemljama 10. 000 I budali je očito da je to bosanski fenomen !
da, samo sto je od tih 60 000 preko 2/3 na teritoriji hercegovine, tačnije okolina trebinja, RS....a slozices se hercegovina nije isto sto i Bosna. Druga stvar, u krajini nema NITI JEDNOG JEDINOG stecka...da li to govori da krajina nije bosanska?
Dorn Kada su nastajali stećci RS je bila pičkin dim...
Posjetite nas i uzivaj te http://skr.rs/HoX http://skr.rs/Hoc
NA SVIM FOTOGRAFIJAMA CILJANO DOMINIRA STEĆAK U OBLIKU KRIŽA
možda ti to otvori oči i kaže nešto više o tvom porijeklu ahihihihi
pa tvoji preci su bili hriscani....nece sigurno da dominira polumesec
BOSNJACI(Muslimani da nekoga ne uvredim)MOZE LI MI NEKO DA OBJASNI NESTO OD VAS??? Mislim sto se vi ljutite kada vam neko kaze da su vasi preci bili Pravoslavci?Da su ljudi silom ili svojom voljom uzeli Islam i poceli mu sluziti... Nemojte sada da lupate,moze li mi samo to neko da objasni!!!
zasto bih se ljutio? i kakve necija vjera ima sa tim? I ja sam bio muslima prje par godina pa vise nisam. bitno je da su se naci preci borili za ovu drzavu a ne za tudju, za razliku od nekih naroda na ovim prostorima danas.
hogar.strasni Da bi vodio diskusiju,moras da das odgovor,pa onda moze pitanje!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Ovo treba biti simbol BiH !
Evo ja kao Srbin se slazem sa tobom i tvojom konstatacijom...
Tko još groblja stavlja za svoj simbol?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
U zdrav mozak...
Ko da čuva? Jedino kršćani, fratri naši ako se poduzmu, a ovi muslimani su davno prodali svoje pretke i običaje prihvativši islam i Turske okupatore za šaku zlata...
Fratri su i došli u Bosnu po naredbi vatikana da pokrste Bošnjane koji su se kopali pod stećke.
hm, Lovrenoviću ne laži stećci su bosanski!
Oni kiji su prodali veru za veceru, drzvu predali okpatoru, odekli se svoje kulture, cak i svoja slovenska imena promenili za arapsko–azijatska i koju su kroz vekove jos jdino srpski jezik sacuvali (koga sad drugim imenom nazivaju) nemaju nikakvo moralno pravo da se pozivaju na one ljude koje su u velikom broju i sami poslali pod stecak u zemlju, terorisuci ih zajedno sa svojom bracom turcima.
Očekujemo komentare Srpskih historičara sa klix-a :)
Ma nema se tu sta posebno komentarisati od nase strane...Mnogo toga je jasno. Vecina stecaka je okrenuto prema Istoku.Sa motivima krsta na njima!Vidis iz prilozenog!!!
Sve treba gledati kroz prizmu da jednostavno NEPOSTOJI bosansko tijelo koje ce se boriti za bosnu. Jednostavno ovi "nasi" politicari nisu spremni nista poduzeti I uciniti za drzavu BiH ali su spremni uzivati blagodeti od drzave BiH....uvale se na poziciju I zapocnu diplomatsko zimski san....
Zastitite i manastir Mostanicu koji je sagradjen u XI vjeku,kako kaze predavanje 1111 godine... Znaci mnogo prije dolaska Osmanlija na ove prostore!!!
Trebamo sacuvati ovo sto su nam preci ostavili!