Komentari (244)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Se znamenje Kneza Nenca, Velikoga Kneza Bosanskoga, a postavi je sin njegov Knez Muven, s`Bozijom pomocju i svojih vjernih, a s nijednom inom pomocju, nego on sam. Ti, koji procitas moj kam, mozda si hodio do zvijezda. I vratio se, jer tami neima nista, do ponovo ti sam. Clovjek mojze vidjeti ono tsto nije vidio, tcuti ono sto nije tcuo, okusti ono sto nije otkusio, bit tami gdji nije bio, al`uvijek i svagdi samo sebe moze najti, ili ne najti..
I mnogo ot moje ruke na zemji bi, a ni ot mene niko ne bi mrtav i ubit. I da ostavih kosti u tujini, i tad bih samo Bosnu sanjo. Clovjece, tako da niesi proklet, ne tikaj u me. Legoh 1094 ljeta, kad bjese susa, pa u nebu ne bjese ni jedne suze za me💕
od 75 hiljada stecaka na prostoru bivse YU 60 hiljad aje na prostoru BiH po tome se vidi ko je kosio a ko vodu nosio!
@KosacaVukcicAhmet @ Subic jest po hrvatskoj povijesti(ti nisi hrvat da se razumijemo do po popisu BiH iz 1910 godine nema hrvata u BiH a ima ktolika) procitaj ti knjigu hrvatske hrvatice Nade Klaic pa vidi cinjenice,nikad ti vise nece pasti na pamet da tako nesto glupo iskrhas!
Armana Je prelijepa. Prava ljepotica vidi se unutrasnja ljepota, snaga i cvrstoca. Prava bosnjakinja Ilirskog porijekla. Cestitam na odlicnoj ideji i radu. Ogroman posao i veliki uspjeh zagarantovan. Sirom Bosne i izvan. Ovo jeste vec i tek ce biti ogromno i za mlade i starije u cijeloj drzavi da uveze nas.
na mladima svijet ostaje pa neka ponosno i sebicno cuvaju svoju zemlju pradjedova
Stecci su ustvari stari vise hiljada godina!
A stranački tajkuni ih uništavaju! https://www.klix.ba/magazin/kultura/gradi-hotel-baci-stecke-historijski-spomenici-zavrsili-kao-hrpa-kamenja-kod-lukavice/190425143
Šta imamo mi Bošnjaci s Osmanlijama? Osvojili, eksploatisali i otišli. Dobro, ostavili su nam svima kule i džamije, a svako bira kako će da živi.
volim te
Za nekoga tko gleda sa daljine, Zemlja ne izgleda nimalo zanimljivo. Ali za nas, to je već drugačije. Razmotrimo ponovo tu točkicu. To je ovdje. To je naš dom. To smo mi. Na njoj su svi koje volite, svi koje poznajete, svi za koje ste ikada čuli, svako ljudsko biće koje je ikada postojalo, na njoj smo proživjeli svoje živote.
Tu na trunku prašine koja visi, na Sunčevoj zraci živi, ili je živjela, sveukupnost naše radosti i patnje, tisuće pouzdanih religija, ideologija i ekonomskih učenja, svaki lovac i sakupljač hrane, svaki junak i kukavica, svaki stvaratelj i razaratelj civilizacije, svaki kralj i seljak, svaka "superzvijezda", svaki "vrhovni vođa", svaki svetac i grješnik u povijesti naše vrste.
Zemlja je vrlo mala pozornica u ogromnoj svemirskoj areni. Razmislite o rijekama krvi koje su prolili svi ti generali i carevi da bi mogli pobjednički i u slavi postati trenutni gospodari djelića ove točke. Razmislite o beskrajnim okrutnostima stanovnika jednog kutka ovoga piksela prema stanovnicima nekog drugog kutka koji se od njih jedva razlikuju, kako su česti nesporazumi između njih, kako su željni ubijanja jedni drugih, kako su žestoke njihove mržnje.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Svaka cast nasoj divnoj omladini, vi ste cuvari Bosne kad nas ne bude vise!
Na stećcima se često nalazi natpis o tome ko je tu sahranjen. Natpisi su pisani pismom koje se u nauci zove "Srpska sredjevekovna ćirilica". Najčešća imena na stećcima su: Radojica, Radoje, Ostoja, Milos, Vukosav, Milutin, Radivoje, Radosav, Stojan, Petko, Dragoje, Dragojlo, Bogdan, Radovan, Miroslav, Bozidar. Ne znam kako vi Bošnjaci uopšte imate dileme o svom istorijskom poreklu?!
Svetozare, ako je neko Srbin, onda smo to mi muslimani. Vi ste doseljena vlahadija, koju su Turci doveli preko Drine. Dosli ste za Turskim konjima. Turci vas handrili, I naselili po begovskoj zemlji, zemlji plemica, koji su primili Islam.Kasnije ste se pokatolicavali I popravoslavljivali. Vi cak niste ni Vlasi, vi ste VLAHO-TURCI.Jedini pravi Srbi smo mi muslmani, potomci cara Dusana, kralja Tvrtka, Mirka Radojevica…..
@SubicZrinski Kakav si ti bolesnik, Moji svi u familiji bili srbi sa Babine strane.I to starosjedeoci Slava nam bila Jovandan. Sa majkine strane, svi protjerani iz Uzica, kad se Turska povukla. Kakvi Hrvati imbecilu pokatoliceni, Hrvata u Bosni skoro da i nije bilo
Zašto ne pišete o onom šta se nalazhi na stećcima. Na stećcima napisani epitafi koji počinju "Ase leži...", to jest "Ovde leži..." i onda ide ime sahranjenog. Najčešća imena na stećcima su: Radojica, Radoje, Ostoja, Milos, Vukosav, Milutin, Radivoje, Radosav, Stojan, Petko, Dragoje, Dragojlo, Bogdan, Radovan, Miroslav, Bozidar.
Mladi manite se stecaka vec svi u Visoko i iskopavaj piramidu, tu se kriju ispod zemlje desetine miliona od turizma
Ta ima vise istrazivati ima 1.200 godina ih istrazujemo.
I jab s Armanom iso na teren