Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
malo u fusu jbg,teska vremena ;D
I ovdje neke manipulacije usle
Od njega je jedino gori onaj koji ga slijedi i klima se dok hoda iako mu je poznato sve pobrojano. To mu ne smeta da krši zakon i krade prava nekom Maju Dizdara. Jedino tako i pod tim uslovima možeš krivotvorinu nazvati “definitivnom” i napisati joj pogovor.
Ne slažem se sa gornjom formulacijom. Nepotrebna je i preoštra. Može se to posmatrati i drugačije. Riječ je o klasičnoj zamjeni teza. Možda je zaobilaženje amidže i objavljivanje knjige rezultiralo - spašavanjem Maka! Da, da, upravo tako! Možda upravo autoru pogovora treba čestitiati na riješenosti i odvažnosti da se to učini i pored svih dramatičnih okolnosti kojih je nesumnjivo bio svjestan. Čestitke dobrom čovjeku i neka ga i dalje prati dobar glas. Tako je već bolje.
@petarm Nakon patetičnog Za i preoštrog Protiv, iakreno nisam siguran šta je i koliko tačno.
Gorcin Dizdar je dinar efendija i tu staje svako dusebriznistvo o djedu i djelu. Sumnjiva osoba koja laže i obmanjuje. Tri su osobine licemjera: kad govori laže, kad obeća opet slaže, kad mu se nešto povjeri iznevjeri. On je i ovo prešišao. On laže i kad spava.
Zaista bi trebalo kod ovih zavjetrinskih iznošenja stavova trebalo insistirati na ponovnom sagledavanju ocjena. Pogledajmo sada istu situaciju iz nešto drugačijeg ugla. Po čemu je to Gorčin Dizdar dinar-efendija, gdje to prestaje njegova briga o porodičnom naslijeđu, za što ga to optužuje voljeni amidža i na kojim to primjerima on obanjuje, laže a sve u cilju neke moguće materijalne koristi, slave ili čega već?! Pitam one koji su dali 32 lajka za prethodni ogled.
Šta ako to nije tako? Šta ako je "zaobilaženje amidže " dovelo do jednog rijetko-kvalitetnog izdanja "Kamenog spavača" za čiji izostanak, u prethodnih nekoliko decenija, svi pomalo snosimo odgovornost. Pogotovo onih koji se junački zalijeću da "pohvale" negativan komentar. "Zaobilaženje amidže" da bi se objavila knjiga, snimio film, učinilo - bilo šta, usud je mnogih Gorčina. I svaki je od njih možda - Junak našeg doba pa makar izgubio na sudu od amidže. Bravo mladiću!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Obzirom na masovnu upotrebu digitalnog formata svega, razvoj elektronskih medija u posljesnjih 30 godina, u stilu Maka trebalo bi ih upitati - a zar je iko kupio knjigu oko koje se svadjate ?
Cirkus. Kukturni cirkus.
Da li je rodbina svjesna da svađom kalja ugled velikog Maka??? Jako ružno!!!
Nerazumljivo mi ovo. Nemojte se svadjati ovako po javnosti i medijima.. Kaljate uspomenu na svog oca i djeda.. Jednog od nasih najboljih pisaca
pa moram neko objasniti ko je u pravu, mislim iskreno nama ni iz džepa ni u džep, al treba spustiti govnare koji kaljaju porodični obraz zbog imovinske koristi!
zasto neko pise u trecem licu? ili je kralj ili je debil. a kako Bosna nema kralja...