Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SDA ce za 10 godina ako budu nastavili vladati pokusati ubiti svaki atom kulture u ovom gradu.
Ubili su je odavno, sad rade na tome da odgajaju ubice kulture u Sarajevu
Pa eto ne vlada ti SDA u Sarajevu već 2 godine i jače a pogotovo ne vlada u Starom Gradu već 16 godina gdje je sporna lokacija, pa ko je onda tu kriv?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ako ista drugo, trebali bi imati postovanja prema ovom momku koji je doktor nauka i vratio se u BiH, a realno je mogao i moze zivjeti bilo gdje na svijetu. Izgleda da takvi poput njega nisu dobrodosli.
Maka Dizdara grad ne smije zaboraviti,ali ovaj unuk, napravio lik fondaciju koja radi na radovima i slikanju stećaka drugih ljudi,sad bi jos da vodi i muzej...
Da on nema koristi od svog djeda, ne bi on to radio. Pametno se gosp. Majo Dizdar distancirao od Gorčina i te fondacije... Ne možeš raditi s medom, a ne umočiti prste u njega.
Mehmedalija Dizdar valjda...
Muzej Maka Dizdara treba biti na otvorenom, kao i njegova najveća inspiracija. Mislim da bi to bio pun pogodak, orginalnost zagarantovana. Potrebno je samo pronači dobru lokaciju.
Čime li se bavi ovaj Gorčin osim što pokušava iskoristiti djedovu slavu?
Gorcin je zavrsio Oxford u Engleskoj. Jedan od najprestiznijih fakukteta u svijetu. Odlucio je da se vrati da se bori za dedovu zaostavstinu i da Makovo ime i dalje zivi. I svaka mi cast na tome. Jer realno mogao je da zivi bilo gdje u svijetu i da zaradjuje ogromne pare. Ti vjerovatno polazis od sebe pa mislis da svako muze roditelje za stan i neciju slavu. Suti i poklopi se.
Nacelnik ce na smetljiste istorije, a Mak Dizdar je vjecan uprkos pokisajima da se njegovo ime oskrnavi
Podrška Gorčine!!!
Kad je neki dan njegov amidja osvanuo na "plavoj" smrtovnici meni su potpuno ohladili ovi Dizdari. Pocinjem da mislim da samo parazitiraju na liku i djelu Makovom. Institucije a ne neke privatne fondacije trebaju brinuti o Maku i zaboga zasto ga ne zovemo imenom? Mehmedalija!!!
Mehmedalije je sam sebi dao poetsko ime Mak. To što ti ne znaš, nisi ti kriv. Mora da ti je pneumatika uništila mozak.
Kultura u Sarajevu, šta je to. Pa to su šiša barovi, razne cece, lepe brene, oronuli političari, lažni doktori, partijska ološ... Kakav Mak Dizdar, Avdo Sidran, Meša Selimović... neka nama Bakira, Ibrahima H., Nerka, Heleza, Konakovića, Radončića... To smo mi, hebo ti nas.
Ne znam da li je skopč'o momak da ovde izabrani zvaničnici u svom mandatu nastoje da se obogate i da pljačkaju po svaku cijenu.To traje već 32 godine od dolaska tzv demokratije i našu zemlju.Kad se počnu kažnjavati sa desetak godina ko u prošlom sistemu koji im nije ko biva valjao ,biće totalno drukčije.Sad idu desetak godina po sudu i pojeo vuk magarca.
iz profila kad ga gledaš isti svoj đedo
Mi Bošnjaci i kultura? Ne ide to, na žalost. Tako se malo čita, ide u pozorišta. Nema novog stvaralaštva u bilo kojoj sferi kulture i umjetnosti. Sport davno propao. Tuga, čemer i jad. A sami smo krivi. Nešto smo uvijek bili zaostali, izuzev ono malo vremena u Jugoslaviji kada se konačno moralo školovati(opet većina nije htjela, već šalji djecu na zemlju i u jame da kopaju/krampaju)
Sve je stalo zbog izbornog zakona
Maku svaka cast a ti provodimo grabiš i rukama u nogama da se uvališ u po Bašcaršijese i u njegov rad ugradiš sebe.
Nema problema! Navikla je ova zemlja čekati. Dočekat će jednom i naš kameni spavač da se neki budući Hrvati islamske i katoličke vjeroispovijesti zajedno zastide otrovnog narativa ovih poratnih godina. Valja nama preko rijeke. Mak je primjer. Mak je vodič. Svjetlost svijeta, vi, Iskariotova sljedbo!
Očekujem da se neki političar oglasi i ponudi nešto... Ima ih koji ne propuštaju priliku za samopromociju
Vala mi je vise i ovog prepucavanja na vrh glave. Da je opstina htjela da tu bude muzej posvecen Maku bio bi, da je porodica htjela desila bi se ista stvar. Kakvi smo i kako se brinemo o nasim velikanima svi skupa zajedno bolje i ne zasluzujemo. Sta sad treba da se prepucavaju preko klixa sa floskulom ko je poceo rat i slicno ili oni su krivi mi nismo. Ocigledno je da ovdje nema interesa za otvaranje tog muzeja i to je to.