Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka Cast.. Cestitam.. Covjek je zaista majstor i zasluzio je.
Osjećam se bogatijim kad god poslušam Karahasana
Naš nobelovac aBd!
Ovo je jedan dobar, čestit i pametan čovjek. Njegovu književnost prepoznali su pametni ljudi. Kad oni daju nagradu, onda je sigurno zaslužena. Puno sreće i zravlja.
Svaka čast, čestitke. Želimo mu još puno, puno života i zdravlja i još mnogo, mnogo dijela. Dževad Karahasan jedan je od rijetkih književnika naših jezika (bos, hrv, Srb, cg) koji je priznat u kontekstu zapadnoevropske kulturne javnosti, što je izuzetan uspjeh.
ako ke ko i zaslužio on je taj !
Rođen u Duvnu, današnjem Tomislavgradu. Eto nek se zna!
@kakokokolo kad je Tomislavgrad bio grad.
Bravo!
Razlog što trenutno u Bosni ne postoje establirani i poznati autori rođeni koncem 80-tih, ili tokom 90-tih nije u manjku talenta, već u činjenici da društvo nema "sluha" za klasičnu lijepu riječ. Mada, opet ako bi neki autor napisao knjigu pod nazivom "Ide gas" ne bi se smio opkladiti da ne bi postala bestseller.
Čestitam mu naravno, ali ne volim zalaganje za nekakav religijski dijalog Istoka i Zapada. Kako se musliman može zalagati za vjerski dijalog sa Zapadom koji se davno odrekao kršćanskih ideala? Zapad nema klasičnu religiju - njihov (većini njih) bog je Mammon. Manjina Zapadnjaka koja još vjeruje u kršćanskog Boga (izuzetak su ekstremistički evangelikalci koji su pandan "našim" vehabijama) nema utjecaja niti na svakodnevni život niti na politiku Zapada.
Tako se, za razliku od ove zemlje koja gaji kulturu koride, cijeni i podrzava umjetnost na mrskom Zapadu.
Čestitke
Velikan pisane rijeci, sarajlija Dzevad Karahasan pronosi svijetom duh Sarajeva ,ideju da su svi ljudi braca i da je zajednicki zivot razlicitih svjetonazora moguc i pozeljan jer oplemenjuje i unaprijedjuje svijet.
@SimpleRed covjek je roden u Duvnu :D
@lutvoredzepagic U pravu si,tu je rodjen i proveo ranu mladost,ali je u Sarajevu formirao svoj pogled na svijet i upio sarajevski duh.Biti sarajlija je vise stanje duha,nego geografska pripadnost.
Jedan od velikana BH književnosti.
koju prati i novčani iznos od 50.000 eura.
@Afrlm sta nasem covjeku prvo u oci pada...
@KeyserChoshe sine, ne zivi se od trofeja
PRIKAŽI ODGOVORE (1)