Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
srbima ne treba rijecnik oni vec govore ionako turski XD bre, delije i druge turske rijeci sastavni djelovi srpskog jezika
Ja o ovome pricam vec 3 godine prijateljima,a svi misle da ih zayebajem! Ovo se mora stampati i promovisati i da se pokaze da Bosnaski jezik nije izmisljen i da treba iskazati postovanje prema jeziku ciji je rijecnik napisan 150 godina prije Vukovog ... BiH4ever
E ljudi jednostavno je to i čisto ko suza: Šumadinac i Vranjanac; Dalmatinac i Zagorac se jedino razumiju kada pričaju bosanski !!!!!! Vuk Karadžić preuzeo istočnohercegovačku varijantu bosanskog jezika, koja je baza onom licemjerno nazvanom srpsko-hrvatskom jeziku !!!! Usput, odakle H u srpskom jeziku ??????
Ni Bošnjaci ni Srbi nisu povjesni narodi te nemaju pravo tuđi jezik i pismo nazivati svojim imenom. To je kao da Amerikanci Engleski nazovu Američki. Srbi najviše galame a naučno je dokazano da su na jug Europe došla dva slavenska naroda Hrvatski i Bugarski.
bosanski \"bukvar \": Evandjelje bosanskog tepacije Batala 1393.
Austro-Ugarska pravila nekakav popis stanovnistva kod nas i nekim slucajem nigdje ni da spomenu Bosnjake. Bas su ti iz Austro-Ugarske bili neobrazovani ;-) http://goo.gl/1hr7r
Gledajte kako Biljana pozitivno djeluje na smrde ;) http://www.youtube.com/watch?v=4JdAv-gZKGc&feature=related kako je lijepo pozdravljaju u komentarima :) ! A nekad su je velicali, sta bi od svega :) ? Tako je kod smrda iz sumske, i izmedju sebe ne mogu da se ne kolju :)!
Al ga d.e.r.e. Dzemail, ovog c.h.e.t.n.i.k.a ko stoku choban! Pogledat od 09 do 12 minute OBAVEZNO !!! http://www.youtube.com/watch? v=LL02Q2671NU&feature=related
Boga mi ovo ce opasno uzdrmati temelje srpskog i hrvatskog jezika XD BOSNA
WAZZUB ONLINE ZARADA, JEDINSTVEN NAČIN ZARADE NA INTERNETU, VIŠE INFORMACIJA NA OVOM LINKU: http://adf.ly/5qo6c
pa i ptice na grani znaju da je srpski jezik nastao tako sto je vuk karadzic istarzivao jezik u bočnjačkim selima u istocnoj hercegovini i stvorio matricu za srpski dakle nastao je od čistog bosanskog jezika, jer se u tom dijelu BiH govori najčistiji i pravilniji bosanki jezik a to srbijansko valjanje supljaka mogu ostavtii mozda tamo za neke skole u kragujevcu, sumadiji i drugim vukoj..... po srbiji pa uciti djecu o nekakvom srpskom ili srbijanskom jeziku kako li se vec zove:)
\"Poranio Čelebija Niko - prije nego sabah zoru klanja.\" zapisa Vule feslija u zbirci pesama...
Ko je napisao taj bosanski pravopis? Nije valjda da mislis na ovaj bosansko-turski recnik? U svakom slucaju voleo bih da procitam tu Vukovu izjavu. Zato bih te zamolio da mi preporucis knjigu gde se tako nesto tvrdi ili link. U suprotnom cu vas smatrati lazovom, mitoman.om i prevrtljivcem.
Hocemo se kladiti da navijaci Zvezde nemaju pojma na cijem je jeziku rijec Delija
Vuk je sam rekao da je prepisivao rijeci iz BOSANSKOG pravopisa i tako napravio tzv Srpski jezik
http://youtube.com/watch?v=GEPs8Zs48jo
Zao mi je posrbice vi govorite BOSANSKIM JEZIKOM !!! prrrrc