Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bitka je istorijski smjestena u Bosni, snimano u Bosni sve iz Bosna. Pa kako sada hrvatski film? Pocinje bitka za "Bitku na Neretvi"
1.Veljko Bulajić je redatelj toga filma, valjda on najbolje zna. 2. Bitka se nije odigrala u Bosni nego u Hercegovini. 3. Film je Jugoslavenski. Pravile su ga državne firme te zemlje. 4. Ima jako puno filmova koji su snimani u stranim zemljama po scenariju iz stranih zemalja pa su opet filmovi onih koji su ih snimali, točnije iz tih zemalja. Primjerice: Spašavanje vojnika Ryana: film o ratu u Francuskoj, sniman u Irskoj. Američki film.
U toj bitci najmanje je bosanaca učestovalo na strani antifašista, a najviše dalmatinaca. Što se tiče učešća bosanaca, oni su u toj bitci većinski sudjelovali na strani fašista kao četnici (srbi), ustaše (Hrvati i Muslimani), te Muslimanske milicije u uniformama njemačke vojske.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Ovaj film nije ni bosanski ni hrvatski već jugoslovenski. To je isto kao kad bi Yugo proglasili srbijanskim autom a znamo da je 80% komponenti za njega dolazilo iz drugih republika.
Yugo se u svijeti i naziva srbskim autom, i proglasen je medju najgorim autima ikad proizveden u svijetu.
.....pa i za sva vozila vw, bmw, mercedesa dijelovi dolaze iz velikog broja zemalja....pa opet to nije svjetsko auto nego njemačko.....
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Bulajic lovi u mutnom, ono veli Bosna je levatska drzava idem im drpiti film. Cisti blefer, ako u EU tuzi nekog zbog ovog filma, sudija ce odmah traziti njegova vlasnicka prava na taj film, da mu ih dokaze, kad ne bude mogao, sudija ce ga izbaciti iz sudnice. Tog lopova treba tuziti i uzeti mu posljednju paru za krsenje autorskih prava. Ako neko ko snimi na net jednu muzicku numeru mora platiti po 500k eura kazne, onda ta kazna Bulajicu treba biti milionska, naravno u eurima.
Jako interesantna vijest opet na X-u! U kategoriji glupo-nevaznih vijesti ova zasluzuje jedno od prva tri mjesta.
Da nam ne prisvoje i bitku za JMBG!
Bosna Film, spasioče vojnika Rajana. E.bo te konj glupi! Kako će prava Bosna Filma naslijediti Hrvatska? Stvarno si gl.up. Jos nabraja kao redom. Svasta. To je isto kad bi pisac potpisao ugovor sa izdavačem da mu izda knjigu, Izdavačka kuća izda, ulozi pare. A onda pisac dodje pokupi knjige i kaze e sad cu ja prodavati.
Nije isto, u ovom slucaju Bulajic nema nikakva prava na film jer je on u tom cijelom projektu bio najamnik producenata i da se recimo posvadjao sa producentima u toku snimanja, bio bi otpusten i na njegovo mjesto bi dosao neko drugi. Bulajic je tu serviser reziserskih uluga za koje je bio dobro placen. A za prava na film, on ta prava ne moze nikako imati. Da je bio producent, OK, onda bi mogao polagati na fillm, ali nije i prica sad gluposti.
Bosna Film, spasioče vojnika Rajana. E.bo te konj glupi! Kako će prava Bosna Filma naslijediti Hrvatska? Stvarno si gl.up. Jos nabraja kao redom. Svasta. To je isto kad bi pisac potpisao ugovor sa izdavačem da mu izda knjigu, Izdavačka kuća izda, ulozi pare. A onda pisac dodje pokupi knjige i kaze e sad cu ja prodavati.
Ustaše i četnici........film je partizanski - bosanskohercegovački - one RBiH za koju se Armija RBiH borila '92-'95
SRBIH? ili Zajebaješ?
RBiH je svojim ustavom naslijedila SRBIH, samo umjesto socijalističkog prešla je u demokratski Ustav.............a funkcije države i odnosi među narodima su ostali isti u Ustavu................što su četnici htjeli veliku smrdiju, a ustaše veliku Rvatsku i time srušili najsavremeniji i najbolji ustav u regionu Ustav RBiH iz '91, to govori o tome za štaa su se ustvari borile zločinačke, ggenocidne nakaradne i izdrkane VRS i HVO
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Avdaga Hasić > Josip Broz. Da nije bio limitiran na sami Kladanj i da je bio mlađi mogao bio Titu poraziti sa svezanim i rukama i nogama.
Sukcesivno pripada i BiH...
VJEROVATNO I SKLONISTE U KONJICU JE HRVATSKO SAMO NE ZNAJU KAKO DA GA PREBACE U ZAGREB A I TITULA EVROPSKOG SAMPIONA U KOSARCI NIJE BOSANSKO HERCEGOVACKA . ITD ITD.
*** taj film...nek ga uzmu...ne treba nam nista komunisticko...mi smo oskara dobili a oni nek ga puse...
Odrici se u svoje ime, ali ne mozes se ti odreci u ime vlasnika koji su finansirali taj film i koji su na kraju krajeva platili Bulajicu, kao i glumcima, pa i statistima, da snimaju taj film. Poenta je ta da Bulajic nije ulozio banke za taj film, a sad ga dila na crno.
"Sada su u Hrvatskoj pokrenuta pitanja gdje je taj novac koji se već 10 do 15 godina naplaćuje. Spominje se cifra od oko 60.000 eura." za 15 godina film zaradio oko 60 000 eura...???poserem ja taj film...ko to uopste jos gleda te komunisticke filmove...jedino ih federalna tv jos uvijek prikazuje po direktivi zlatka lagumdzije...ni moja nana vise to ne gleda...
Hrvati, treba li vam' jos nesto?
Fenomenalno kako Srbi i Hrvati usljed nedostatka svojih autenticnih filmova kradu ne samo rezisere iz Bosne, nego i bosanska umjetnicka djela? Mislim otkud pravo tom jebenom Bulajicu, hamalu rezizeru obicnom koji je mizerno placen za taj posao, da se on mjesa u autorska prava nekog filma? Mislim otkud ta drskost i otkud taj bezobrazluk?
Ma kradu sve, ne samo filmove...Izmisljaju novi hrvatski jezik ne bi li se sto vise razlikovali...Sad pricaju da su kao oduvijek pripadali srednjoj Evropi, kao Hrvatska nikad nije ni bila balkanska zemlja...pa udna tuljica (kondom) hehhe...i sl.
Ista stvar i sa Valter brani Sarajevo gdje je Bata Zivotinja hijackirao sva prava tog bosanskog filma i serije, a bio je obicni glumcic i nije imao nista sa produkcijom filma.
Bitka na Neretvi je bosanski film finansiran bosanskim parama. A glumci i reziseri kao hamali producenata se tu nista ne pitaju niti imaju bilo kakvo pravo sto se tice autorskih djela na film. To je isto kao da ja radim u jednoj firmi i polazem pravo na nju, a drugi ulagao lovu i legalni je vlasnik? Gluposti, Bulajic prolupao.
Bulajić je poručio kako će pred sudom i organima Evropske unije -------------------------------- Koji je to sud Europske Unije i kako on to moze tuziti organima Europske Unije jednu filmsku kucu ili bilo koga drugog? Sta ce tuziti Barrosu i europskoj komisiji ili ce ih tuziti europskom parlamentu u Strasbourgu? Bulajic prica gluposti i budalastine. Ne postoji sud Europske Unije, barem ne na nivou Europske Unije. Bulajic misli ako je Hrvatska EU, da ce se sad svi ukenjati u gace? Osim toga, Bosna nije EU, tako da je EU odluke ne obavezuju na bilo sta.
Ovi iz klix-a kao da pisu roman. Mozeli malo krace i sa kracim sadrzajem, kao naprimjer kad se pise lektira.