{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH Telecom Zemaljskom muzeju donira besplatni bežični internet

F
8.9.2015. u 20:58
181
44
BH Telecom Zemaljskom muzeju donira besplatni bežični internet
181
BH Telecom Zemaljskom muzeju donira besplatni bežični internet
U okviru akcije "Ja sam Muzej“ i svoje dežure za Zemaljski muzej BiH, uprava BH Telecoma će sutra uručiti vrijednu donaciju - internet konekciju za cijeli kompleks Muzeja (četiri zgrade i botanička bašta).
Vrijednost donacije iznosi 30.000 KM i bit će realizovana u fazama, a bežični internet "Free Zemaljski muzej“ će posjetioci i uposlenici Muzeja moći koristiti već od 15. septembra, datuma za koji je najavljeno otvaranje Muzeja.

Za Zemaljski muzej će u ime BH Telecoma dežurati generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović, te članovi Uprave Adnan Huremović, Orhideja Junuzović, Nihad Borovina, Sedin Kahriman, kao i Edin Sedlarević i Nađa Lutvikadić Fočo.

U sklopu građanske akcije solidarnosti "Ja sam Muzej" sutra će dežurati i ambasador Kraljevine Španije u BiH Juan Bosco Giménez Soriano i ambasador Republike Italije u BiH Ruggero Corrias.

Također, dežurat će kolektivi GSS-a i Pro Credit Banke, zatim Muzeja Kaknja i Centra za postkonfliktna istraživanja Sarajevo, četvrti i treći razred OŠ "Vladislav Skarić" Sarajevo s učiteljicama Aidom Abdulović i Nedžmijom Omeragić, učenici škole "Blooming Child" Sarajevo s učiteljicom Claire Dupont, Sanda Hasagić, Vedrana Đekić, Muamer Đuzo, Esad Delibašić, Damir Kukić, Gabriela Ključe, Dario Bevanda, Bojana Vidosavljević i Asja Krsmanović.

U Muzeju će sutra dežurati i Eve Ensler, američka spisateljica i mirovna aktivistkinja zajedno sa Radom Borić, feministkinjom i aktivistkinjom te izvršnom direktoricom Centra za ženske studije Zagreb, nakon čega će u prostorijama Zemaljskog muzeja održati razgovor sa svim zainteresiranim posjetiteljima, saopćili su organizatori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: