{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Zemaljskom muzeju danas dežuraju Damir Nikšić, Svetlana Broz, Andy McGuffie...

F
12.8.2015. u 09:12
9
12
U Zemaljskom muzeju danas dežuraju Damir Nikšić, Svetlana Broz, Andy McGuffie...
9
U Zemaljskom muzeju danas dežuraju Damir Nikšić, Svetlana Broz, Andy McGuffie...
U nastavku građanske akcije "Ja sam Muzej“, u Zemaljskom muzeju BiH danas će dežurati brojne ličnosti iz javnog, društvenog i kulturnog života BiH.
Dežuru će danas obaviti Lejla Bičakčić, Svetlana Broz, Damir Nikšić, Andy McGuffie, Arma Tanović, Merima Lepić, kolektivi Mediacentra i Face TV-a, Nihad Ajanović, Snježana Derviškadić, Alma Avdibašić, Siniša Šešum, Amila Ramović, Suzana Dedić i dječica iz udruženja "Djetlić“.

Također, dežurat će Predrag Puharić i dječica iz PU "Bonum“ te Ismar Sućeska, Ajdin Arapović i Damir Topalović.

U sklopu svoje dežure, predavanje o temi "Stećci: porijeklo, značaj i ikonografija" održat će Gorčin Dizdar, koji trenutno na univerzitetu York u Torontu priprema doktorsku disertaciju o simbolici stećaka.

On će ukratko predstaviti rezultate svojih istraživanja, osvrćući se na probleme natpisa na stećcima, veze s Bosanskom crkvom i tzv. dualističkom herezom, odnosa prema srednjovjekovnoj evropskoj umjetnosti, te njihovog stila i najznačajnijih motiva.

Predavanje počinje u 13 sati, najavljuju organizatori.

Akcija "Ja sam Muzej“ realizira se u suradnji sa partnerskom organizacijom Mediacentar Sarajevo u sklopu Projekta održivosti civilnog društva u BiH i podržana je od USAID-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: