Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja se sjećam kad je Aco napustio BIH nakon što je dobio 42.000 dolara od američke vlade. Prosječan pisac ali dobar čovjek.
Uvijek je to tako, Horacije u Hamletu je dobar jer je nevažan.
S druge strane Dževad Karahsan je što bi rekli "govno" od čovjeka ali izvanredan pisac . Kod njega je problem što ne smije da se uhvati velikih tema , ne sumnjam , Omar Khayyam persijski pjesnik i matematičar je velika tema ali treba kao Meša i Andrić pokušati i nemoguće. U lice pljunuti ovom dobrom ali nevažnom narodu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Losi momci u BiH su ratni tajkuni, koji prije rata nisu imali nista,a sada imaju milijarde.
Tako je! Iste one face koje su nas rasturile...ISTE!
Baš mi se gadi na ove tipove, ali iz dna duše, koji su napustili BiH i sada sa sigurne daljine morališu i patetišu nad bh sudbinom. Takvih je more koji su zbrisali u Zagreb, Ljubljanu, Beograd, ali i u SAD, EU, Australiju td itd. I mnogima u BiH to ne smeta. Bitno je da oni nisu verbalno protiv, a to što su se djelima, tj svojim bježanijama izjasnili, nikom ništa. Jedini bh. intelektualac koji je imo 'muda' da o tome javno govori jeste bio dr. Zdravko Grebo.
Ni Hemon više ne vjeruje u gradzansku, gotova priča. To je jednom Aljo uspio navući naivnu omladinu, ali preko noći ostariše kad graDZanska armija poče tekbirati a SDA mladunčad s isturenih polozaja u Minhenu dodje i zauze pozicije i još najaviše grDZansku budućnost pričom o političkom islamu. Mozda bi još Zahiragić zapjevao ponesi zasatavu Sejdo Komšiću.
Nemam iluzija da će uhljebi dobrovoljno sići s vlasti, drže zemlju već decenijama u pat-poziciji, pljačkaju i zanemaruju život njenih stanovnika."
"Vjerovatno neću doživjeti moju viziju BiH, ali se borim za nju".
I kad grmi i kad sijeva, ne treba odustajati od ideala...ni kada su izgledi veliki, da ce biti izgubljena bitka..ni tad...jer nekada se i ostvari san, poklope se ideali...a na tom putu...PROZIVIS ZIVOT KAO COVJEK, A NE KAO PYCKA....Ja sam ZA....
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svako dobro naša reprezentacijo, dug i sretan život ti želim.
Loši momci? Milošević loš momak? To su svi alibani, čim se domogne moći kradi dok ti neko ne zabrani. A to može potrajati..
Ispalio se mjesec dana prije rata shatro slucajno se zatekao u Chikagu. Ko vise pusi te price. Naplatio je svoje porijeklo i napravio karijeru. Knjige, ako se za knjigu moze reci da je losa, njegove definitivno jesu. Dosadna knjizevnost. Nekako na silu. Jergovic za ovoga nedostizan nivo
jedna vreca zlata i za mog bakira......svi znamo tu recenicu.....ko je jamio jamio je, nekome rat nekome brat.
Ziv i zdrav bio, svaka cast. Takvih nas je najvise, ali smo pasivni i dozvolili smo da nas ekstremi i banditi vuku za nos i kroje nove norme ponasanja
Rat je bio pre 30 godina. Dejtonski sporazum je donesen, potpisao Alija, potpisale najvece svetske sile, stvar je zavrsena. Stalno vracanje unazad vas nikud ne vodi. Ko zivi u proslosti nema buducnost.
Jedini pobijednici rata u BiH su Alija, njegov isprdak Bakir i pogana horda kleptomanskih majmunoida "SDA". S te strane slažem se sa Aleksandrovom konstatacijom da su loši momci dobili rat.
Bosni je potreban jaki konfederalizam . Tri regije,kantona ,kako god, Regije su posebne političke jedinice koje su autonomne u područjima gospodarstva, zapošljavanja, uprave teritorijem, poljoprivrede, javnih radova, turizma, energije itd. Za područje kulture i sl. . Tri proračuna, svatko svoje zakone, poreze , mirovinske sustave
Bosni je potreban jedan redsjednik za sve religije građanski covjek također potrebe su promjene u strukturi vladavine i svega toga ne funkcionira ovako... Kakvi kantoni ja bi to učini pa u Americi živi 10000religija jbt ako ne valja ima brate protesti i otjeraju ali mi ne radimo ništa Izgleda odgovaraju nam jer svugdje protesti masovni ovdje nista
Debilan lik
Čuj ne zna gdje mu je domovina a zna pametovati o svemu?😎
aleksandar hemon je nas bosanac, svaka cast