I ova zima u Sarajevu bit će u znaku Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa

Klix.ba
2.12.2015. u 10:23
721
7
I ova zima u Sarajevu bit će u znaku Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa
721
I ova zima u Sarajevu bit će u znaku Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa
Peti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market bit će održan od 9. decembra 2015. do 14. januara 2016. na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović i na Trgu djece Sarajeva u Sarajevu.
Jedinstvena vesela zimska bajka i ove godine će upotpuniti zimsku ponudu glavnog grada BiH kroz mnoštvo zabavnih sadržaja.

Najveselije će biti u PAN Winter Pubu, gdje će posjetitelji svakog dana moći uživati u koncertima, promocijama, degustacijama, a Market će i ove godine donijeti pregršt zabava za najmlađe u sklopu dječije igraonice - Argeta Junior Play House.

Na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI Centra, bit će postavljena bina na otvorenom - BH Telecom ULTRA Stage, gdje će se svakodnevno, tokom trajanja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, dešavati programi za djecu i mlade.

Radovi na postavci sadržaja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu već teku punom parom i za očekivati je da će sve biti spremno za svečano otvorenje Marketa 9. decembra, kada će biti upaljena bogato ukrašena jelke viša od 20 metara.

Ove godine grad Zagreb donirao je gradu Sarajevu dio ukrasa koji će krasiti centralnu gradsku jelku, pa će ona biti još raskošnija. Riječ je o dnevnim dekoracijama, tradicionalnim igračkama sa sjevera Hrvatske koje su uvrštene na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine, a među kojima se nalaze licitarska srca, paprenjaci, ogledalca...

Peti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market će paljenjem svjetla na centralnoj gradskoj jelci otvoriti gradonačelnici Sarajeva i Zagreba, prof. dr. Ivo Komšić i Milan Bandić.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-a.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU, a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost” dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: