|

Ivo Komšić i Milan Bandić pale lampice na jelci 5. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa

Ivo Komšić i Milan Bandić pale lampice na jelci 5. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa
309
Klix.ba
8.12.2015. u 09:51
22
komentara
309

dijeljenja
Ivo Komšić i Milan Bandić pale lampice na jelci 5. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa
Nakon opsežnih radova na postavci Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa gotovo sve je spremno za trenutak kada će Market po peti put otvoriti svoja vrata posjetiteljima.
Market će biti svečano otvoren u srijedu 09. decembra u 18:30 sati paljenjem bogato ukrašene jelke visoke preko 20 metara. Tradicija paljenja centralne gradske jelke od strane čelnika Gradske uprave se nastavlja, pa će i ove godine prekidač na jelci pritisnuti gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, a pomoći će mu gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Prije paljenja lampica na centralnoj jelci prisutne će zabaviti zagrebački band Kraljevi ulica, a nakon paljenja će u Pan Winter Pubu u 21 sat nastupiti Amina Hamzić i grupa Open Mind.

Organizatori pozivaju sve građanke i građane Sarajeva da svojim prisustvom upotpune otvaranje petog izdanja sarajevskog prazničnog marketa i budu dio sarajevske zimske bajke.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-a.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU, a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat "PHOENIX – Kultura za budućnost" dio je programa "Sarajevo 2014" kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...