BiH
60

Paljenjem jelke danas počinje Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Coca-Cola Sarajevo Holiday Market bit će svečano otvoren danas paljenjem bogato ukrašene jelke visoke oko 20 metara.

Tradicija paljenja centralne gradske jelke od čelnika Gradske uprave se nastavlja, pa će i ove godine prekidač na jelci pritisnuti gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, a pomoći će mu gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Prije paljenja lampica na centralnoj jelci prisutne će zabaviti zagrebački band Kraljevi ulica, a nakon paljenja će u Pan Winter Pubu nastupiti Amina Hamzić i grupa Open Mind.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-a. Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta "PHOENIX – Kultura za budućnost", kojeg finansira EU, a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator. Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost” dio je programa "Sarajevo 2014" kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti, saopćili su organizatori.