Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bum se ubil samokresom
Bilijar - štapopikalo
But mi poždrapal pimpek :) hahahahahahah da ne kažem telefax-dalekoumnoživač
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kad nemate svojih serija i filmova pa prevodite sa naseg jezika...
Kako se može ukrasti pisac koji je sam rekao da piše na srpskom? Identifikovao se prema jeziku, a ne prema religiji i njegovo pravo.
@ZgSax Sta cemo sa onim koji su pisali srpsko-hrvatskim?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Trebali bi recimo i seriju Gruntovčani prevoditi na hrvatski. Možda oni blizu Zagorja i razumiju, ali za Dalmatince čisto sumnjam. Ili recimo Malo misto, u obratnom smjeru.
Zamisli Dudeka iz Gruntovčana da se obraca mladoj dami iz Zone Zamforova...ma koliko se ovi trenutni Balkan YU turbo-folk politicari trudili da proizvode mrznju na etno-nacionalno fasistickim tezama...uvjek ce nas oduseviti muzika i folklorne grupe kao: Ladzarice (Podravina ravna), Abrasevic, Sevdah Vranje (Vranski Cocek)....KUD Kozara (Haj mene majka jednu ima).
Ja nas ništa ne razumijem
Ko o čemu, balkanci o svojim jezicima.
Pa realno i meni bi za ove izraze trebao prijevod.
mesnato djecopravilo :) ...
kad mogu Švicarci titlovat Njemacke.Francuske i Engleske filmove zasto Hrvati nebi mogli BosanskoHERCEGOVACKE
Ovako to izgleda kad hoces da si veci papa od pape.
U njemackoj svaka pokrajina (16) ima svoj dijalekt, tradiciju i nesto sto ih izdvaja od drugih. Bosnjo iz sarajeva se smije bosnji iz zvornika, a onaj bosnji iz bihaca na govoru i obicajima. Ubi nas kompleks. Ono sto je u drugim zemljama ponos i bogatstvo u nas je predmet ismijavanja. Nikad bosnjo nece izgraditi drzavu jer ne zna.
Bosnjo se smije, a vijekovima smo iza srba i hrvata u svakom pogledu. Jedino sto imamo to je ona ljudskost da ne mrzimo po rodjenju nikoga i da nam zlo i zelja za ubijanjem i otimanjem tudjeg nije nacionalni interes. Ali da smo intelektualno inferiorni u svakom pogledu, jesmo. Nazalost.
pa treba da ti je drago da ti se na ljudskosti da pozavidit.
Mačka-Četverenožno dlakavo skakutalo.
Gruntovčani zakon
Koji su to debili jbt
Bas smijesno hahha
Okolotrbusni hlačodržac