Komentari (184)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stvarno razmišljam da prestanem pratit klix radi ovih ogromnih reklametina koje se pojave kada otvorim stranicu. Katastrofa!!!
Skini blokatore ,puno pornica gledas
"Isus mu reče: "Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar osim jedinoga Boga." - Evandjelje po Marku 10:18. Kako onda Isus/Isa moze biti Bog, kada nikada nije tvrdio da je Bozanstvo?
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Ne govori se u filmu armejskim nego arAmejskim jezikom.
Čekajte... i mi čekamo... Mesiha.... samo vi čekate mesiha dedzala dok mi čekamo Mesiha sina Merjemina... kada se istina od neistine rastavi i kada istina pobijedi a laž i obmana u džehenem strovali...I zbog riječi njihovih: ‘Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahovog poslanika!’ A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo.
Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili, već ga je Allah uzdigao Sebi. A Allah je silan i mudar” (En-Nisa, 157-158).
Muslimani su dobili Kuran u kome pise da su i ranije slati (birani) Boziji poslanici te Bozije knjige. Sto se tice Isa /Isusa pbuh.. Muslimanima je receno da uprostim ovako: poslat vam je isus medjutim niste ga poslusali ubili ste ga. Medjutim posto se vjera nije uspjela ustanoviti kako treba dok je bio ziv posle se izmjenila toliko da je Bog morao poslati novog poslanika Muhameda pbuh. Te zajednicku knjigu svim vjernicima, casni Kur'an
pasija je filmcina..... e aad zamislit Uskrsnuce... fakat trebalo.je vjerodostojno.snimiti
muslimani na aparatima
Isa a.s. je čuda cinio , ali to su činili i drugi poslanici , Musa a.s je cinio jos veca čuda ,Nuh a.s., Ibrahim a.s, Muhamed a.s. , kao drugo neka mi neko objansi uz duzno postovanje Konzept krišćanstva ! Bog kojeg muče neuki seljaci ? Ili Bog koji ce dozvoliti takvima da mu sina muče ti isti ? Ili Bog koji se žrtvovao za grijehe ćovječanstva??? Sura 112 Al- Ikhlas : On je Bog jedini absolutni,On je utočiste svakome,Nije rodio i rodjen nije,I nista mu ravno nije.E to je Bog
obe religije su izmisljotine i bajke za malu djecu, judaizam i krscanstvo su kopirali politeisticke religije a islam te dvije monoteisticke kao i elemente politeistickih (mjesec i zvijezde kao simbol bozice Dijane), kao sto tebi islam ima smisla drugima krscanstvo ima smisla mada ste svi zaludjeni i u krivu
hebo te isti bog
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Instaliras microsoft edge i nece biti reklama, imas solidan telefon i opet trza kad naide pojedina reklama.
hahahah cuj apocalypto historijski tacan, Ines sreco istrazuj dalje od wikipedie hahahaha
Najveca prevara u historiji covjecanstva da covjeka proglase bogom, kojeg razapnu, da bi im oprostio?!?! Kako zdrav razum moze ovo prihvatiti, pored Stvoritelja, Svemoguceg, Milostivog, koji kad nesto zeli samo kaze “Budi i ono bude”. O ljudi, razmislite prije nego bude kasno. Onda vam kajanje nece koristiti.
Kako neko moze proglasiti za proroka covjeka koji je imao 12 zena, koji je bio ratnik i osvajac, covjeka koji je rekao od svega što u borbi zaplenite jedna petina pripada Poslaniku (vidi: Kuran 8:42), ili: meni je dozvoljen neograničen broj žena (vidi: Koran 4:3) ili: meni je dozvoljeno da uzmem ženu mog posinka (vidi: Kuran 33:36-51), ili: sve nekretnine zaplenjene od neprijatelja moje su vlasništvo (vidi: Kuran 59:7)
Nijedan od njih nije uzimao sebi za ženu devetogodišnju devojčicu, kao Muhamed – Ajšu; n Nijedan nije podvrgavao zarobljenike mučenju, kao Muhamed – Kinana; nijedan nije silovao žene zarobljene u vrijeme bitke, kao Muhamed – judejku Rajhanu; nijedan nije prisiljavao druge da ga priznaju za proroka pod pretnjom smrtne kazne;
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Transkosmički Krist, El Salvador, Wrath of the Lamb, Sol Invictus... onaj koji manipulatorima vjerskim dogmama, lažnim vjernicima na baterije, zlostavljačima koji se kriju iza moćnih vjerskih hijerarhija... priprema vožnju kroz predjele za koje Diablo zvuči kao predigra.
Takva je snaga mita , fantazije... ona je povezala homo sapiensa da slijedi isti cilj ,ona ce me glave doci. Ah
Strašno,nešto u stilu "Čisos osvaja Ameriku"
Religija je biznis vrijedan 40 milijardi eura godišnje, a plitki mozgovi uporno finansiiraju ublehu
Hvaljen Isus i Marija, Amen
Bolje vam je da pogledate "Life of Brian", a ne ove gluposti. Cuj isus najpoznatiji covjek u historiji covjecanstva, a nema nikakvih dokaza da je postojao. Mozda najoiznatiji mit.
Sve je okej samo ne znam zasto Isusa predstavljaju (na krizu, slikama...) kao bijelog covjeka i kako znaju da je bas tako izgledao (mislim na izgled, crte lica, kosa...)?
Upravo tako. Nije uredu nikako ga prikazivati ali ima izvora gdje pise opis Isaa/Isusa koji otvoreno upucuje na crnca