Bogat program
0

Dodijeljene nagrade 4. izdanja SFFF-a, nastavak večeras u Coloseumu

L. K.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Svečana dodjela nagrada za najbolje filmove četvrtog izdanja Sarajevo Fashion Film Festivala (SFFF) održana je sinoć u Hotelu Hills. Sarajevo je bilo domaćin fantastične priče, kreativnosti i umjetničke izvrsnosti.

Fokus pri izboru filmova bio je na prikazivanju šarolike raznolikosti shvaćanja mode, njene prezentacije kroz priču, fotografiju, izražaj, zvuk… Cilj je bio priuštiti izuzetan estetski doživljaj publici fokusirajući se na povezanost mode i filma kroz izvrsne filmske projekcije. Filmovi su preplavljeni novim idejama, eksperimentima u modi, filmu i komunikaciji. Izbor za najbolji film u odabranoj kategoriji nije bio nimalo jednostavan.

Ove godine svi nominirani filmove svrstani su u 15 kategorija, a o najboljima iz svake kategorije odlučili su članovi žirija: Ditte Marie Lund /Copenhagen, Nicole Alexandropulus/Atena, Sofija Montes/USA, Aleksandra Kokotović/ Beograd, Ena Kurtagić Granulo / Italija, Amela Radan i Željko Ivanković/ Sarajevo.

Nagradu za najbolji film o modi dobio je film "The Midnight Trip", najbolji reditelj je Fred Miranda koji je predstavio film "Stoners". Najbolji glumac je Enock Mwandila Poulsen koji se pojavio u filmu "Belief", a najbolja glumica Michele Bizzi iz filma "Princess".

Priča SFFF-a se nastavlja večeras u Coloseum Clubu Sarajevo gdje će biti prikazane projekcije nominiranih filmova iz selekcije ovogodišnjeg SFFF-a, kao i after party sa DJ-om ZliYej.