Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad ce ovi vegani shvatiti jedno, licno ja nemam otpor prema njihovom nacinu zivota, nego prema nametanju njihovog nacina zivota...to su dvije razlicite stvari. Ne volis sniclu, cevap, odrezak...tvoja stvar, ali nemoj se meni petljati i govoriti mi protiv toga, imas livadu i veceraj, zaboli me.
A gdje god se okrenes namece se vjera i to je ok?
@naftalin citiraj me gdje sam to napisao?
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Mi kao društvo imamo otpor i neprijateljstvo prema svemu što odudara od naših normi ponašanja i življenja.Taj mentalitet je mentalitet kasabe kojeg se nikad nećemo riješiti.PS nisam nisam vegetarijanac ni vegan
To ti je ona naša mostarska: Ma ta će on, šta on zna, maaajke ti...
Svaka cast, brutalna iskrenost i realnost da svi idu ka buducnisti a mi ka kamenom dobu. Odoh maslacak na rostilj bacit da se smirim. Ps. nisam ni ja vegan.
Tesko mi je samo zamisliti veganog i neveganog da dodju u restoran zajedno da jedu
jesti žuvotinje ubijati ih to je tako primitivno
Raja, ovaj falafel sa humusom ko nije probao neka proba...super je. Ima ga na par mjesta u gradu, dobar je u Pirpashu - sa salotom u tortilji...Kada se neki period tijelo očisti od toksične hrane, raduje se kada ga počastite ovakvim izborom jela. Pozdrav svima!
Kako nisu svi ljudi isti ni po cemu, tako ne mozemo reci da svim ljudima odgovara isti nacin ishrane. Nekome odgovara u potpunosti veganski nacin ili vegeterijanski, a nekome ne. Cinjenica je da vecina populacije jede raznovrsnu ishranu, i tako su radili i nasi preci. Nasi organizmi su vise prilagodjeni raznovrsnoj ishrani, te je tesko predvidjeti sve promjene ako bi vecina ipak presla na vegy nacin ishrane, te kako bi se sve to odrazilo na zdravlje i konstituciju mnogih buducih generacija.
realno ovi vegani su vecinom ateisti i nevjernici, jer kad oharamis nesto sto je od Boga halal, sta si drugo.do nevjernik...
Sta vam je majmuni svjet se jedva ishranjuje s masovnin farmama mesa.Da posijes psencicu od kine do swedske nebi mogao ishranit nas.To je suplja velika protein protesu grcki "glavni" u organizmu dobija se najlakse i najvise iz mesa nepohodan je za pravilan rad organizma.Veganstvo nit je zdravo niti doprinosi necemu, a zivotinje koje je covjek genetski stvorio da ih jede ionako ne mogu prezivit same y prirodi.
BIMDDC200200 is getting upset.
Zamisli odes eskimima govoriti da ne jedu meso !?
Pa eskimi i ne jedu meso, oni jedu ribu
@sanchy13 nisam znao da su tuljani ribe, coik nauci nesto novo svaki dan :P
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovako pravim rucak: Isjecem kupus, pa mrkve, luka, paprike, brokoli pa sve to fino izmjesam i zalijem sircetom i maslinovim uljem i stavim u okruglu posudu. Tu posudu stavim na pod, onda se zaletim sa jedno 5-10 metara i nabijem nogom kolko god mogu. I onda si ispecem dobru sniclu ili janjetine komad. Pozdrav za Klixase :)
Pa eto nek radi 8 sati dnevno neki manje tezi posao i nek zivi na ovoj travi .
gladijatori su zivjeli samo na biljnoj ishrani, toliko o tvom znanju
@gooUser1603190070 jedi braleee hehehehe nemoj gladovati.
Tobe jarabi
Pa bolan da kupus valja zec bi bio ko medvjed
@Sumiyung23 nosorozi, slonovi, bivoli, zirafe, gorile... sve biljojedi. prema tome, slatka je ta doskocica sa zecom i medvjedom (prilicno stara, doduse) ali nema uporiste u stvarnosti.
Uživajte u žderanju leševa bolesnih životinja. Pa kasnije vam dolazimo kod Sebije na posjetu.
Veceras su mi neki gosti na veceri i imamo teleca rebra za jelo pa bi zamolio za prijedlog za kakvu dobru salatu
I biljke pate