Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Interesantno. Vise se bore protih duhana nego protiv droge, alkohola, prostitucije i kladionica sve zajedno. Otkud ta tolika borba? A ova kojekakva udruzenja nicu ko gljive poslije kise. Koli samo stoji iza njih i s kojim ciljem? Ksako se nekome dalo sjediti i pisati ovoliki tekst ako to nije bas za dobre pare ? Hm?
Stvarno, alkohol ima strasne posljedice na sredinu, ali izgled da nikome ne smeta.
Bolje je imati nepusacke prostorije od pusackih, ali na zapadu vidimo presing da se duhan zabrani, a alkohol odobri. Ne razumijem duple standarde, obzirom na broj bolesti, saobracajnih nesreca, porodicnih tragedija koje on uzrokuje. Isto tako, veliki naucnici su mogli pusiti i razmisljati, ali ne i alkoholizirati se i razmisljati. Reklame za alkohol svuda, piva, osjeti ovo, osjeti ono, a djeca nam od manijaka po cestama ginu. Ali nije prioritet, nego pare koje odlucuju nivo zalaganja. Lobiji!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Cijena cigareta nema nikakve veze sa brojem pušača. Ljudi puše zato jer su ovisni, a ne zato što su skontali da im se to isplati. Povećanej cijena cigareta utiče na pad prodaje legalnih proizvioda a porast prodaje švercovanih. To dalje znači da trpe radna mjesta u duhanskoj industriji i budzeti u koje se uplacuju svi prihodi od akciza i doprinosa. Korist od rasta akciza na duhan imaju samo šverceri. Matematika jasno pokazuje pad prihoda.
@drugi profil Budzet trpi samo od troskova lijecenja malignih oboljenja uzrokovanih pusenjem i sekundarnim pusenjem. Molim vas, ako me mozete uputiti koja je to ''matematika'' koja pokazuje vasu tvrdnju.
a debila majko mila, fkt me zanima sto toliko cigara smeta? Kao steti zdravlju? Pa brate, kupujes genetski modifikovanu hranu koja te ubija, jedes secer, kolu, slatkise.. Svo povrce i voce je genetski modifikovano. I kao cigara ti samo steti zdravlju? Prvo jeste sto ti i zrak steti jer sta sve udises. drugo, da li je iko ubio nekoga autom dok je pusio cigaru? Koliko je samo njih ubijeno po utjecajem alkohola. I cigara smeta. Gonite se u pm.
Sta reci nego da se vi prvo malo obrazujete i temi, pa mozemo pokusati razgovarati...
A niko se ne bori za cijenu goriva.. Ubleharstvo na nivou..
Borite se vi.
Kada ce vise zabrana pusenja u javnim prostorijama????
mrs u pm
Jesu ovi udarili na duhan*? Da ne pokušavaju nešto drugo da utrape. Da li se priprema put za travu?
a sto se ne brinete o mojim hemoroidim?
Povecajte cijene kutije cigareta na 30 maraka pa nek pusi ko hoce, ali nam dajte plate da bar u 10 godina mozemo kupiti novo auto ili da kredit za stan ne vracamo cijeli zivot!
dabogda kceri da te beg uzme😁
puna podrska ovim udruzenjima!
Gospodo, iz potpisanih udruženja. Da li ste upoznati sa studijom i konačnim saopćenjem WHO od prije koju godinu, da otrovan zrak u gradovima, a ne cigareta, jeste ubica broj 1 ? Pokažite vašu svjesnost o umiranju od otrovnog (gradskog) zraka na način da pokrenete peticiju kojom ćete tražiti da se BiH pridružiti europskim državama koje za koju godinu namjeravaju potpuno izbaciti fosilna goriva (ugalj) i dizel iz upotrebe. Cigareta je tu - nebitna.
Hocete da kazete da je WHO izjavila da ''otrovan zrak u gradovima, a ne cigareta, jeste ubica broj 1''? Kakva notorna laz.
Pozdrav za djevojku sa slike,dugo se nismo vidjele, Lamija iz Ze :)
De ba koji vam q.... Pustite narod da puši, nekom je to sve što ima. Ako vam smeta dim imate brate mjesta gdje je zabranjeno pušenje pa boravite tamo.
Nekom je to sve sto ima? Molim vas, sta hocete tim reci? Sta je to sto cigareta nekome 'daje'? Kako cigareta obogacuje neciji zivot?
Ublehaska udruzenja napravljena za pranje para, u svakom po jedan - eventualno dva clana... potrazi bilo koje na googleu i ima eventualno jedna aktivnost da su proveli od osnivanja tipa organizovali izlozbu... dajte nemojte se brukati ovako javno. Napisali toliki tekst, a da bukvalno NISTA niste rekli. Naveli nekakve kao "dokazane cinjenice", ko ih je dokazao? Gdje su dokazane? Odakle vam ove informacije?
Ja ne pušim, ali ovi su strogi bolesnici.
Najgori su mi ovi neobrazovani nepusaci kojima ''ne smeta'' duhanski dim. Sasvim sretni dozvoliti nekome da ih truje i da uzima pare iz zajednickog budzeta, a kad se razboli...
ova djevojska sa slike, protiv cigareta, pušenja, a viđena u kafiću da puši??? wtf, ko je lud? je l' vam ovo jedini problem u državi?
Nije jedini, ali jeste ogroman. I?
Svi se potpisali pa otišli na pauzi da ispuse i kafu popiju. Strasno cime se ovaj narod zanima rekao bi čovjek nikakvih drugih problema nemamo. Ljudima plate 500 maraka crnce od zore do sumraka bez dana slobodnog,roditelji ispred suda mole za istinu i pravdu, borci invalidi nemaju ni zdravstvenog osiguranja i da ne nabrajam.. Gdje su te organizacije da tu proguraju stvari malo??
Imamo mnogo drugih problema, ali je i ovaj ogroman. Gdje ste se vi angazovali da malo ''pogurate stvari''?