{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Selma Porović među 13 mladih naučnika Svjetske akademije perinatalne medicine

17.5.2018. u 10:34
1.973
Selma Porović među 13 mladih naučnika Svjetske akademije perinatalne medicine
1.973
Selma Porović među 13 mladih naučnika Svjetske akademije perinatalne medicine
Selma Porović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stomatologinja i direktorica škole "Ian Donald" u BiH Selma Porović postala je članica Svjetske akademije perinatalne medicine, odjeljenja mladih naučnika koje ima 13 članova iz cijelog svijeta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Svjetski kongres perinatalne medicine (WCPM) ove godine se održava u Rumuniji. Osim Selme Porović, novi članovi Svjetske akademije perinatalne medicine su doktorica Sonal Panchal iz Indije i doktorica Zehra Neşe Kavak iz Turske.Veliki akademski i lični uspjeh Selma Porović postigla je i prošle godine odbranom doktorata na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i to kao najuspješniji doktorant u historiji ovog fakulteta.

Selma je kao autorica i koautorica objavila više od dvadeset naučnih i stručnih radova, od čega četiri sa CC prepoznatljivošću. Koautorica je poglavlja u tri knjige. Organizatorica je nekoliko međunarodnih skupova u Bosni i Hercegovini, a pozvana predavačica je bila u Moskvi (Ruski nacionalni istraživački medicinski univerzitet – N. I. Pirogov), Sankt Peterburgu, Istanbulu, Abu Dhabiju, Cape Townu, Dubrovniku, Dubaiju, Sarajevu i Beogradu. Recenzentica je međunarodnih časopisa DSJUOG i Journal of Perinatal Medicine. Godine 2016. je u Kartumu u Sudanu postala članica Odjela mladih znanstvenika pri Međunarodnoj akademiji za perinatalnu medicinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: