{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Selma Porović među 13 mladih naučnika Svjetske akademije perinatalne medicine

Piše: E. Lj./Klix.ba
17.5.2018. u 10:34
1.973
Selma Porović među 13 mladih naučnika Svjetske akademije perinatalne medicine
1.973
Selma Porović među 13 mladih naučnika Svjetske akademije perinatalne medicine
Selma Porović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stomatologinja i direktorica škole "Ian Donald" u BiH Selma Porović postala je članica Svjetske akademije perinatalne medicine, odjeljenja mladih naučnika koje ima 13 članova iz cijelog svijeta.
Svjetski kongres perinatalne medicine (WCPM) ove godine se održava u Rumuniji. Osim Selme Porović, novi članovi Svjetske akademije perinatalne medicine su doktorica Sonal Panchal iz Indije i doktorica Zehra Neşe Kavak iz Turske.Veliki akademski i lični uspjeh Selma Porović postigla je i prošle godine odbranom doktorata na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i to kao najuspješniji doktorant u historiji ovog fakulteta.

Selma je kao autorica i koautorica objavila više od dvadeset naučnih i stručnih radova, od čega četiri sa CC prepoznatljivošću. Koautorica je poglavlja u tri knjige. Organizatorica je nekoliko međunarodnih skupova u Bosni i Hercegovini, a pozvana predavačica je bila u Moskvi (Ruski nacionalni istraživački medicinski univerzitet – N. I. Pirogov), Sankt Peterburgu, Istanbulu, Abu Dhabiju, Cape Townu, Dubrovniku, Dubaiju, Sarajevu i Beogradu. Recenzentica je međunarodnih časopisa DSJUOG i Journal of Perinatal Medicine. Godine 2016. je u Kartumu u Sudanu postala članica Odjela mladih znanstvenika pri Međunarodnoj akademiji za perinatalnu medicinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: