Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Glupača koja tvrdi da hljeb treba izbaciti iz prehrane je za mene nadriljekar
Jedite bube i travu, imat cete nista i bicete zadovoljni
Tj. sretni...by Klaus Schwab.
Jedi sve, samo umjereno. Neke gluposti fakat treba potpuno izbaciti poput čipsa, majoneze.
Najbolje je ne jesti ništa kako gof okreneš. A za tri dana će članak, ovo je pet namirnica kojr su preporučene za dug i zdrav život i bit će pet ovih danas nabrojanih iz ovog članka.
Herbert Shelton je najbolje i najstrožije i najpreciznije opisao šta je to nezdrava hrana i kako trebamo jesti u knjizi Orthotrophy. Žitarice, životinjska hrana (da, i jaja i med i mlijeko), i začini, i kuhana i na koji način prerađena je nezdrava. Čokolada, čaj, kakao su otrovi. Jedino se voda smije piti. Čak i voćni sokovi su loši. Voće je hrana, a ne piće, pa se treba jesti, a ne piti, kako on kaže. Pekarski proizvodi su najveća bolest.
U sljedećem članku iz ovog serijala, bit ce objasnjenje zasto ne smijete jesti crni hljeb i peciva jer su puna aditivima i bojila… i to je i zapravo tacno, pa cemo se vratiti na bijeli hljeb koji ce ispasti najzdraviji
Možda je neka bolest u pitanju ne znam, ali ja ne mogu živjet bez crvenog mesa, ako nisam pojeo peku u 3 dana ja se razbolim. Ako jedem kako vi savjetujete naveče obrsti frižider, pa kikiriki, pa čips, itd koliko god da pojedem ja gladan. A kad pojedem nešto konkretno i sa bijelim hljebom više mi ništa ne treba, ja sit.
Ne, nije bitno samo šta jedeš, već i sa čim miješaš, i kako jedeš. Ne smiješ jesti ako nisi iskreno gladan, npr. iz dosade samo. Ne smiješ jesti kad si umoran, pod stresom, ili se loše osjećaš (bijes, mržnja, tuga, anksioznost...). Razna hrana kad se pomiješa nije probavljiva kao što je sama. Recimo meso i hljeb ili meso i mlijeko se ne bi trebali miješati. Najbolje odvojeno. Više knjizi u Orthotrophy by Herbert Shelton. Najbolje bez soli ili makar što manje....
Mi smo se i razbolili otkad smo počeli slušati vas šta da jedemo
mrs.