Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Od danas jedem 15 cevapa u samo pola lepine i samo 2 jogurta umjesto 3,burek cu uzimati 400g umjesto pola kile, vjerujem u sebe i realan sam a imam i podrsku od komsija, dokaze mi ima zena kaze da imam bojler naprijed (a nije ni njoj zamjerit na stomacini) i eto javim se za mjesec dana sa kilazom. PS: Sad imam 100 kila a nisam debo.
Sranje!!!
u pravu si JAO KOMENTAR. ja sam zeznuo. To se odnosi na osobe koje teze preko 95kg, osobe koje teze manje, ne bi smjeli unositi manje od 1500 kalorija, jer tad bi doslo do razgradnje misica, a, vjeruj mi da je to los prizor. znaci ako tezite preko 95 kg onda primjenite ovu formulu min kalorija [kcal] = vaša masa [u kg] x 15,5 JAO KOMENTAR, vas BMI je 23,4 sto znaci da ste u zoni normale, da niste gojazni:):):) samo odrzavajte tu zonu i sve ce biti ok SRETNO
za nomalnu, kojoj po mom misljenju bas i ne odgovara nick, uz obrazlozenje da text nije na pogresnoj adresi i da je tacno da je zadnjih godina u bih sve vise gojaznih ljudi i to pokazuju statistike! a ti sto ne vidis nikog osim sebe u ogledalu, to je tvoj problem! za kineziologa, molim te pises da unos kalorija ne smije biti manji od 1500 i veci od kilaza x 15?? ja imam 80kg x15 = 1200 ! gdje je tu logika?? eh da nebi normalna mislila da sam nenormalna zato sto imam 80kg, jos da napomenem da sam 1.85m visoka i da nisam gojazna nego sasvim ok! ne volim anoreksicne djevojke bez oblina, tj grudi i zadnjice ali ni one kojima se farmerke urezu u salo pa stomak \'preljeva\'! toliko
svaka cast na savjetima, ali nije to tako lahko kao sto zvuci :(((
Kindije, evo ti odgovor. Za početak samo izbaci brzu hranu i namjernice sa visokim GI (glikemijski-index) tipa: gazirani sokovi, cokolade... Sta mozes jesti? Sve sto nije u gore navedenom, bijelo meso, goveđe meso, povrce( manje krompira) voće. Vjeruj mi da ce doci do uspjeha. Ja imam jednu klijenticu, koja se pridrzava ovakve ishrane i koja trenira 3-puta mjesecno, rezultati su: gubi, 3-4,5 kilograma mjesecno. Ovo je zdravo mrsanje, sve preko ne bi valjalo. Zapamti, ne smijes gladovati jer ce ti se sve dvostruko vratiti, po jo-jo principu. Moras dnevne obroke podjeliti na 5 manjih obroka, tako ces ubrzati metabolizam. Ukupni unos kalorija ne smije biti manj od 1500 i veci od (tvoja kilaza) X15. Sretno svima sa mršanjem i zapamtite: ZELJA ZA USPJEHOM JE POLA USPJEHA P.S. ako jos neko ima nejasnoca, slobodno nek pita:):):)
Kako da smanjimo unos masti? Moze li mi neko savjetovati? Kako da unesem mesne proizvode u tijelo, da nije junk food tipa pastete i hrenovke, a da ih ne spremam na ulju? Sta treba da jedem?
samo odmaknite tanjir, na vjezbanje i to je to. smanjite kolicinu unosa hrane za 10% i vidjet cete rezultate bez pola muke. Uz to jedite povrce, nemasno, cesto ali manje, i ne previse kasno. pit cete ko pritka za 2 mjeseca!
da se meni udebljat...
@p izvor ?
Bosanci su peta nacija po gojaznosti u svijetu
i zadnji savjet BEZ MUKE NEMA NAUKE
ovo je za one americke gojazne ljude ovaj je tekst na pogresnoj adresi i vjerujem kako je vecina, ako ne svi citatelji ovog portala, uglavnom normalne i tezine i građe