Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobar tekst, tema o kojoj bi valjalo više da se piše
Svi mentoli su na politickim temama a ovdje gdje su pozvani da nesto kazu/ sheruju :-) nema ih.
Dobra tema. Preporucujem da ne ostane na jednom clanku vec da bude barem sedmicno. Od ratova preko politike, razvoda....sto vise pozitivnih informacija...bolje za sve.
Ja imam 32 godine os 27me me zajebavala anksioznoat i depresija. Tek proje godinu poceo sa terapijom i zivot mi je suplo ljepsi. Mobing na poslu, stres, gubitak osobe. Mix svega. Hvala medicini. Nemojte se libiti potraziti atrucnu pomoc
Na mentalno zdravlje mogu jako utjecati mediji, zato treba paziti na svoje mentalno zdralje i ne dopustiti da nas truju s raznih portala, ovisi, kakve sve posjećujemo, i dopuštamo li im da utječu na nas na način na koji oni i namjeravaju, to im je i posao.
Stručnjak Marhero misli da je depresija stvar izbora. Tipični Balkan mentalität.
Lijepo ste otpoceli clanak al stadoste u sred misli. Mislim da su mediji, pogotovo ovakvi kakvi su masovni mediji zadnjih 20tak godina, snose dzinovski dio posljedica za brutalan pad mentalnog zdravlja populusa širom planete. Za jedno 50tak godina ce se otpecatit neki dokumenti negdje i izace na vidjelo kako ste svi bili dio nekog socijalnog mentalnog experimenta kontrole insana i svjesti.
Drukciji je mozak insana koji hrani mozak lijepim stvarima, koji hrani mozak stvarima kojim on zeli, od mozga osobe koja guta ove servirane gluposti pune negative, nervoze, mrznje i beznadja. Malo je naivno ic kroz zivot misleci da unos nekvalitetnih stvari u organizam ima uticaj samo na fizionomiju ignorisuci mozak i mentalno zdravlje.
https://www.youtube.com/watch?v=JYVbMY-xotA&t=242s
Bosna je zemlja dijagnoza, situacija je alarmantna iz koje bi mogao eskalirati haos. Psihopate bez trunke empatije su svuda oko nas. Usred velike krize koja ubrzo slijedi te dijagnoze ce sve vise dolaziti do izrazaja tako nemojte se cudite kada mnostvo sociopata izadje na ulicu i krenu konzumirati zive ljude, dakle nesto poput Vendigo psihoze.
Bosna je mila majka koliko je sociopatija rasirena u uredjenijim drustvima koja nam se predstavljaju kao organizovanija i normalnija od naseg. Najzajebanija forma sociopatije ti je funkcionalna psihopatija. To su ti ovi u odjelima, fini, prihvaceni u drustvu, uspjesni, ostvareni u ocima okoline, poslovni ljudi jelte :D
Bosna je zemlja dijagnoza, situacija je alarm ant na is koje bi mogao eskalirati haos. Psihopate bez trunke empatije su svi da oko nas
Prosječan tekst na jednu vrlo ozbiljnu temu..Osim da je mentalno zdravlje jako bitno, konkretnih savjeta nisam mogla pronaći..Mislim da je besposlenost siguran put za depresiju..Budite korisni svojim bližnjima, koristite zajednici, nećete imati vremena biti depresivni, znam iz iskustva..Kaže, skoro važno kao i fizičko zdravlje..Ma ja bih se usudila reći da je čak i važnije.
Moram da dodam. U zdravom tijelu, zdrav i duh. Kod nas je to jos uvijek tabu, da majke i djedovi voze bickikla, trce. Molim sve koji su pod stresom, koji su napeti da pokusaju svaki dan potrcati ili voziti bicikl, samo 15 minuta i tako bar 20 dana. Obecavam Vam da ce se vecina osjecati mnogo bolje a bar pola ce nastaviti to raditi. Ljubim Vas
Antidepresivi i tablete za bolove se konzumusu najvise, sta vise reci. Covjek se pati dok je ziv manje vise. Dok nije bilo tableta pilo se dobro a i danas se cuga.
Prica o mentalnom zdravlju u drustvu u kojem su stres, anksioznost i depresija nesto sto se 'lijeci' radom na kasi u nekom marketu ili zivotom uz minimalnu platu ili je to pak 'bolest bogatih', i nema nekog smisla.
Bravo ,istina 💯
Rat, ubistva, zlocini, silovanja, snajperi, granatiranja, otimacina, lopovluk, ucjene, bolesni agresor, siromastvo, glad, zivot bez perspektive, nepravda, teritorijalne pretenzije okolnih drzava, sabotaze, medijski rat protiv zrtava, diskriminacija, korupcija, nepotizam, toksicno obrazovanje, defektne religije, iseljavanje, rasulo u porodicama, zatrovan zrak, voda i zemlja, unistavanje prirode, neuka pohlepna stoka gladna para i vlasti, kocka, droga... cuj, mentalno zdravlje.
Kakvog mentalnog stanja moras biti da glasas za ocigledne lopove svaki put, i time shebete omladini drzavu?
Kukavice i slabići imaju ovaj problem, digni se čovječe, ne razmišljaj negativno, uvijek imaš razlog za život i dobro raspoloženje. Nikad nisam žalio kukavice i slabiće!
Mudro zboriš (sarcasm)
Ti si sine praznoglavi primitivac.Blago tebi sto se veselis, al nemoj druge omalovazavati. I meni je sve veselo, ali zato sto sam naucio mehanizme da se nosim sa svim nedacama kojih je nazalost mnogo bilo.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)