|

Jedite voće i povrće da biste izgledali atraktivno

Jedite voće i povrće da biste izgledali atraktivno
17
Klix.ba
4.12.2013. u 16:09
25
komentara
17

dijeljenja
Jedite voće i povrće da biste izgledali atraktivno
Redovnim konzumiranjem pet obroka dnevno ne činite dobro samo za svoje zdravlje, već i za svoj ljubavni život, posebno ako u te obroke dodate voće i povrće.
Istraživanje je također pokazalo da oni koji jedu puno voća i povrća izgledaju privlačnije svojim partnerima ili potencijalnim partnerima.

Oni koji baš i ne vole povrće, sigurno će se obradovati činjenici da čak i male porcije dnevno čine razliku i doprinose dobrobiti našeg tijela.

Da bi došli do ovih zaključaka naučnici iz Yorka, tačnije sa Univerziteta St. Andrews i Univerziteta Cambridge, napravili su malo istraživanje. Fotografije ljudi koji jedu povrće često, malo ili nikako su podijelili u grupe, a zatim su ih pokazali drugim ljudima, koji su se složili da atraktivnije izgledaju upravo oni koji jedu povrće. Atraktivnije podrazumijeva prije svega ono kako izgleda koža ovih ljudi.

Naučnici također napominju da karotenoidi iz povrća štite imunološki sistem. Iako ih često povezuju samo s mrkvom, u izobilju ih ima i u zelenom voću i povrću. Čak i male količine će vam itekako dobro doći, prenijeli su britanski mediji.Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...