Ljubav i veze
0

Mnogi parovi provode večeri u odvojenim sobama zbog televizijskog programa

Klix.ba
Četvrtina parova koji žive zajedno priznali su kako ne bi pustili svoje partnere da stanu između njih i omiljene televizijske emisije.

Parovi će, umjesto da propuste omiljenu seriju ili utakmicu, provesti večer u odvojenim sobama kako bi gledali televiziju.

Novo istraživanje pokazalo je da četvrtina parova koji žive zajedno provode prosječno najmanje tri noći sedmično u odvojenim sobama kako bi gledali željeni televizijski program.

Studija je urađena putem portala www.Recombu.com/digital. Na anketna pitanja odgovarala su 1.423 heteroseksualna para, kako bi se ispitao utjecaj tehnologije na veze.

Na pitanje da li gledate televiziju s partnerom, 52 posto parova je odgovorilo "da", a 21 posto "ne".

Studija je otkrila kako mnogi parovi ne vole gledati iste televizijske sadržaje i samo 15 posto je priznalo da uživaju u istim programskim sadržajima sve vrijeme.

Kada dođe do konflikta 24 posto parova gleda tv u različitim sobama.

Blizu 20 posto ih je izjavilo kako bi napravili kompromis da snime svoju emisiju i gledaju je kasnije.

No, parovi koji gledaju televiziju u odvojenim sobama priznali su kako su najčešći uzrok tome serije i nogometne utakmice.

A kada dođe do prepirke zbog drugih sadržaja, muškarci izvuku deblji kraj, jer se 61 posto žena izbore da gledaju sadržaj koji one žele.