Izbjegavajte ih
34

Stjuardesa otkrila najodvratnije stvari koje putnici čine tokom leta

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Stjuardesa Cher Killough nedavno je otkrila najgore stvari koje su putnici činili tokom leta.
Naime, ona već pet godina radi ovaj posao, a neke situacije i savjete dijeli i na društvenim mrežama. Kako prenosi DailyMail, njena najnovija tema bila je o tome šta su sve putnici radili tokom leta.

Na početku je upozorila da bocu u kojoj ima tečnosti nikada ne stavljate u spremnik iznad glave. Iako se to čini kao potpuno uobičajena stvar, prilikom polijetanja tečnost bi mogla iscuriti iz boce. Ne samo da će se ta tečnost upiti u torbe putnika, nego se dio tečnosti može izliti i na putnike.

Kao drugu najgoru stvar, koju putnici čine je da se vrlo često ukrcaju na avion, iako imaju problema s probavom. Ukoliko se ne osjećate dobro, ne biste trebali letjeti avionom. Naravno, uvijek se može dogoditi da neplanirano imate mučninu, ali veći problem je loša probava.

"Jednom je čovjek koji je očito već bio bolestan dok je ulazio u avion povratio na najgorem mogućem mjestu. Jedan tip je došao i nagnuo se preko servisnih kolica i povratio na njih", prisjetila se Cher.

Objasnila je da su zbog njegovog postupka, ostali putnici ostali bez hrane i pića tokom leta. Posljednja stvar koju je rekla da nikako ne bi trebali raditi je odlazak u toalet tokom turbulencija. Ovo se prvenstveno odnosi na muškarce.

"Posljednje zlo koje možete učiniti je otići u toalet tokom turbulencija. Kao prvo, nije sigurno, ali to nije ni ono o čemu govorim", rekla je.

Ona je navela da muškarci tokom turbulencija ne mogu uspostaviti ravnotežu i kontrolisati kako će mokriti. Zato je upozorila putnike da je toaletni papir vjerovatno najprljavija stvar u avionu i da izbjegavamo čisti toaletni papir koji imate mokre tragove.