Komentari (186)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jašta, to recimo podsjeća na vrijeme kada su Bosanskom Kralju odsjekli glavu BRAČA Turci, ili recimo vrijeme kada su nabijali na kolac ljude druge vjere, ili recimo kada su uzimali DANAK U KRVI, ili recimo kada su naše djevojke odvodili za potrebe svoje dične vojske (pravili od njih kurve)...ili Janičari kada su se djeca vračal i svoj rod ubijala..ma divne su to vremena bila Osmanlija ma melem za ranu....vole Turci naše djevojke ma jašta dok piju kaHvu
pa poturice su nostalgicne za tim vremenima, tada su bili vladajuca povlastena kasta
@ErikBerne kakav ti je ovo link? sta basas? Uostalom kakav je zlocin otjerati agresora i robovlasnika?
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
moze covjek i raditii piti kafu ali pijes kafu pola sata a ne pola dana 😊
@SerbianMafia....nekad crnu a nekad sa slagom, i cappuccino..najbolja je najjar kafa, veoma zdrava..
@SerbianMafia ...ali ne pijem duze od pola sata
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Evo i jedne zanimljivosti: Najvece kavopije su Finci. U prosjeku svaki Finac konzumira deset kila kave godisnje.
Nigdje se na svijetu ljepse i sladze nepije kafa ko i Bosni
coffee is part of the ottoman culture. That's why Coffee is important for everyone who lived in the ottoman. but the turkish tea is a part of Turkey. because, you can drink tea at every time of the day and tea is consumed more than the coffee in a day.
Npr. bježanje od rada i tako to...
Kad ste vec kod kafe uskoro planiram da otvaram firmu koja bi proizvodila bosanske tradicionalne kolace i slatka pa bi u proizvodnji ubacio i pravi domaci bosanski peceni secer posto vidim da ga fali na nasim policima u marketima pa me zanima dali bi vi kupovali taj peceni secer jer ide uz kafu kao lud :D
@Torp3do JEBO TE PEČENI ŠEĆER A I NAŠA KAFA JE SRANJE , SKUPE MI SE USTA OD NJE I KAD SE NAPIJEM TELJVE HOĆE NEŠTO DA MI BUDE.
@DIJAGNOZASDAADHD telva se ne pije, samo kafa.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zakonom zabraniti kafu i ukinuti ovu glupu tradiciju. Hebala vas kafa i kult svrsavanja na temu kafe. Nikoga ne zanima sto dangubite ispijajuci kafu i nikoga ne zanima sta vam je merak, a sta nije.
Ne dangubi svako uz kafu,uz nju sam fakultet zavrsila,merak mi uciti uz kafu :))
@HercegovkasaNeretve Jesi li prestala piti kafu nakon sto si svrsila studije?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
SEREM SE NA KULT IL CEIF IL MERAK CUJ KULT MA MRS EVROPO BEZ CEIFA IL MERAKA
taj kult nas je i doveo do ovoga, bilo bi bolje da imamo kult zasukavanja rukava
Ne havizas ti poentu! Samo ti upri, mozda nesto napravis od ''zivota''..
Ono što piju npr. Nijemci ili Holanđani - tzv. kafa iz aparata sa papirnim filterima - je takva brljotina da te od nje može samo stomak zaboliti, ni nalik na kahvu
@kraftwerk Njemačka, kad koriste filtere sa pozlaćenom metalnom mrežicom, još i nema tako loš ukus ali je toliko slaba da stomak zaboli. A kad ide kroz papirni filter, toliko joj se zas.re ukus da liči na pseću pišaku (nisam je nikad probao, ali ne može biti gora od ovoga)
Austrijska "moka" se isto sprema u džezvi. Nije ni čudo, preuzeli su običaj od Osmanlija, a u slavnom bečkom hotelu "Sacher" se i dalje može dobiti prava turska kahva služena sa rahat lokumom
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Zna li neko kako se zove ova djevojka na prvoj slici iz Aqariusa
ne pijem je nikako :)
kad si debil
volio bih da mi to kazes u lice :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
u ozbiljnim,razvijenim i savremenim državama je ovo obična glupost i ništa više...
@c.vila 1 U kojim to ozbiljnim drzavama nije obicaj piti kavu?
to je ceif a ujutro potreba
"U kafanama su posjetioci mogli čitati novine, pa i knjige, kao i slušati muziku." Aha u 16 st. u bosni citali novine i Baudelairea, a becka filharmonija zabavljavala raju :D Opet clanak koji glorificira tursko zatiranje Bosne.
@lik5 "Kod Hame" Gutenberg ispijao "kahvicu" uz sedmu simfoniju, divna otomanska atmosfera.
sve je to lijepo samo ni u cemu ne treba pretjerivati a u pretjerivanju mi smo najveci kompleksasi na svijetu