{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stručnjaci: Bebu možete dojiti i ako imate gripu ili stomačnu virozu

8.10.2014. u 16:38
7
37
Stručnjaci: Bebu možete dojiti i ako imate gripu ili stomačnu virozu
7
Stručnjaci: Bebu možete dojiti i ako imate gripu ili stomačnu virozu
Ako imate tipičnu prehladu, gripu ili stomačnu virozu – čak i ako je praćena temperaturom – uprkos tome možete dojiti, ističu stručnjaci.
Vaša je beba najvjerovatnije dan nakon pojave viroze došla u dodir sa njom. I dok vaše tijelo počne da se bori sa virozom, vaše će dijete dobiti porciju antitijela kroz majčino mlijeko i time biti zaštićeno, piše portal Gugu.ba.

Ako temperatura potraje duže od tri dana, potrebno je potražiti doktora. Moguće je da u tom slučaju imate bakterijsku infekciju i da su vam potrebni antibiotici. Napomenite vašem doktoru da dojite kako bi vam dao sredstva koja nisu opasna za vašu bebu. Prije toga naravno možete pokušati i sa prirodnim preparatima: čajevima, supicama, homeopatijom i sl.

Ukoliko vam propišu lijekove koji nisu odgovarajući za dojenje, jedini način je da tokom uzimanja tih lijekova, izdajate mlijeko i prosipate.

Na taj način će vaša produkcija mlijeka biti konstantna, a za to vrijeme možete bebu hraniti vašim zamrznutim mlijekom od ranije. Ne zaboravite da tokom perioda dok ste bolesni uzimate dovoljno tečnosti jer time ćete imati bolju produkciju mlijeka i biti brže fit.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: