{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zavirite u unutrašnjost superluksuznog kineskog grada

Klix.ba
21.2.2015. u 09:12
17
16
Zavirite u unutrašnjost superluksuznog kineskog grada
17
Kineski grad Tianjin prije pet godina počeo graditi multimilijarderski kompleks koji u sebi sadrži sve što je potrebno za luksuzni život čovjeka. Vremenom je kompleks postao toliko zaseban da se smatra gradom u gradu.
Udaljen je sat vremena od Pekinga, a u ovoj kineskoj metropoli koja sadrži luksuzni gradić živi 14 miliona ljudi od kojih su većinom bogati biznismeni.
Idejni tvorac superluskuznog grada je Pan Sutong, biznismen i developer koji živi u Hong Kongu. Želio je napraviti sofisticirani oblik doma i uspio je u tome. Inače je poznat kao svjetski najveći kolekcionar Bordeaux vina.

Kompleks u sebi sadrži Metropolitan Polo klub, ultraluksuzni hotel, restoran i spa kompleks, ali to je sve namijenjeno samo članovima. Preko velikog polja nalaze se luksuzne vile napravljene u klasičnom stilu od italijanskog kamena i mermera, a iza njih se nalaze apartmani u obliku tornjeva. Poredani su tako da jedna drugom ne zaklanjaju pogled na tri polo polja.

U blizini se nalazi i poslovni toranj koji će biti otvoren 2017. godine. U njemu će se nalaziti restoran koji će biti na najvišoj lokaciji na svijetu, a cijeli grad otvara se kad i poslovni toranj.

Kompleks se prostire na površini od 3 km x 3 km. Sadrži japanski, kineski i evropski restoran. Svi su posebno dizajnirani s luksuznim i neobičnim detaljima koje nigdje drugdje na svijetu nećete vidjeti.

Grad Tianjin poznat je i po tome što se u njemu održava Svjetsko prvenstvo u polu na snijegu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: