Komentari (132)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedni kazu, zvao se stjepan.. Drugi kazu, bio srbin.. Ali jedno sigurno nije bio.. Nije isao po misljenje u zagreb ili beograd 😉
@TheYUpppie nije isao u Zagreb ili Beograd ali jeste u Ras.
Vrhunac danasnje borbe.. Ovih nasih konstitutivnih satelita.. Je biti podguzna muha ovih dvije strane 🤡
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Vidi ljiljana na vratima ⚜️
Obavezno pogledati misal Hrvoja Vukčića Hrvatinića , najznacajnije djelo srednjovjekovne knjizevnosti
@PavoMerc: Kakvi crni Hrvati na Bobovcu, medžede? Pa Franjevci sebe nazivaju BOŠNJACIMA. Kakav crni Hrvat, hahaha. Glupljeg naroda od vas nisam sreo.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ovo je ono mjesto dje dolazi hrvatska garda s namjerom da ga nazor pohrvati 🤣🇧🇦
NA OVOM BOBOVCU STAVITI JARBOL OD 300 METARA SA ZASTAVOM SA LJILJANIMA OD 100 METARA ,NEKA SE LJILJANI VIDE IZ BANJALUKE I BIJELJINE.POKRENIMO PETICIJU.
majka Tvrtka I. Kotromanića, Jelena Šubić, bila je po očevoj strani unuka hrvatskog bana i vladara cijele Bosne Pavla I. Šubića Bribirskoga i njegove žene Urse, dok je majka njegovog oca, Jelisaveta Nemanjić, bila je kćer svrgnutog srpskog kralja Dragutina Nemanjića. Ako ništa znamo da nije bošnjački, sad je li hrvatski srpski ili bosanski to pustite historičarima.
@fbUser1593323577 Nađi ti meni i jedan dokument, povelju ili slično gdje se narod i plemstvo u srednjevijekovnoj Bosni naziva Hrvatima, odnosno Srbima. Nađi mi i jedan grb na području Bosne koji podsjeća na Srbiju, odnosno Hrvatsku. A to da imaju rodbinske veze, pa to je normalno, plemstvo se ženilo međusobno. I neke kraljice ondašnje Ugarske, kao i Poljske su bile Bošnjakinje, pa niko živ ne kaže da su oni tamo Bošnjaci.
@fbUser1593323577 svašta, zar se u Evropi kraljevska loza kad po majci i babi gledala? Pa nevjeste su uvijek dovodjene iz inostranstva. Ili ne?
Bosanskohercegovački bošnjaci bi se više trebali okrenuti zapadu a ne gledat tursku kao starijeg brata.
Ja ne znam kako ne vidite da su nas turci unazadili ihaj, ostavisi nam korupcijiy lijenost i religijoznu zatucanost.
Hvala Turcima.
pazi ovih domacih izdajnika koji se odenadavno nazivaju po susjednim drzavama, pa sta ako su u bih bili katolici i pravoslavci, bogumili, ateisti i sl svi su oni bili bosanci kad hrvatske i srbije nije bilo ni na mapi, religije se vremenom mijenjaju ali drzave opstaju pa tako i bosna
Hvala susjedima na "brizi" za stećcima, ali njih nema ni u Beogradu ni u Zagrebu. Već isključivo u granicama nekadašnjeg proširenog kraljestva Bosanskog... Koliko su nebitni u Podgoricu su ih kamionima prevlačili iz Pljevaljskog kraja... Sreća u nesreći pa opstaju zato što ih svi svojataju, dok se ne nadje neki građevinac
@gooUser1567097558 A evo sta pise na tim steccima:
„† в име о [т]ца и с[и]на и с[ве]т[а]го д[у]ха. се лежи раба б[о]жиа Полихранија а зовом’ мир’ским’ госпоја Радача, Жоупана Нен’ца Чихорића кућница, а невјеста жупана Врат’ка и слуге Дабижива и теп’чије Стипка, а кћ’и жупана Мил’тјена Драживојевика а Казн’цу с’н’ку
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Mi samo pljujemo svugdje pa i na ove gradjevine i vicemo STAIMAAAAA.
Ja kao pripadnik slavensko paganske religije, jedine prave vjere smatram sve vas katolike, muslimane i pravoslavce nevjernicima i izdajnicima svoje praiskonske religije. Prodali ste vjeru za večeru pu pu pu
Bosnjaci i Bosanci su dvije različite riječi isto kao Slovenac i Slovak ili Austrijanac i Australac, mala sličnost al velika razlika, pozdrav svim narodima Bosne i Hercegovine ma koje god nacionalnosti bili :)
Srbi Bosnjaci i Hrvati svojataju našu bosansku historiju živili svi bosanci i hercegovci iako nismo brojni tu smo !
@fbUser1593323577 Srbi i Hrvati ne postoje, kao plemena koja su postojala do dolaska Turske.Srbi su postali mjesavina malog broja Srba, te Vlaha, Cigana, Turaka, Albanaca…a Hrvati su postali mjesavina malog broja preostalih Hrvata, te Njemaca, Madjara, Ceha….i velikog broja pokatolicenih Srba u Dalmaciji i na kamenjaru.Hrvati i Srbi danas, nemaju skoro nikakve veze sa Hrvatima i Srbima od prije 600 godina.
Nigdje nikad u povijesti BiH nema Mehe, Armina, Samira, Aldina, Bakira, Senada, Omera , sto li?
@gooUser1577048657 Mi ne krijemo da smo preuzeli Islam, sa dolaskom Turske, i hvala im sto su nam donijeli najljepsu vjeru na dunjaluku.Za razliku od vas kamenjarskih serva, sa prezimenima Milosevic, Milutinovic, Covic Jovic, Jovanovic, Mikulic,Obradovic………...koji glumite Hrvate.
Ljiljani, Herceg Bosna Herceg Stjepana Kosace, Krscanstvo, to je prava BiH a ne ova okupirana od Osmanlijama, nametnuta dzamijama, turcizmima i necemu sto je uljez na ovim prostorima..
@gooUser1577048657 da, ali crkve bosanske a ne katolicanstvo...
Ko ne postuje svoju proslost kako ce postovati sadasnjost