"Zaštitni znak Konjica"
132

Proveli smo dan na raftingu Neretvom: Svojevrsni raj za ljubitelje avanturističkog odmora

L. R.
Rafting na Neretvi (Foto: D. S./Klix.ba)
Rafting na Neretvi (Foto: D. S./Klix.ba)
Rafting na Neretvi jedno je od atraktivnijih turističkih odredišta u Bosni i Hercegovini za ljubitelje avanturističkog odmora.

Ovaj adrenalinski sport ujedno je postao zaštitni znak Konjica, a o njemu je 2020. godine pisao i britanski časopis The Guardian. Tada je ovaj časopis prepoznao BiH kao zemlju s razvijenim avanturističkim turizmom gdje se posebno osvrnuo na rafting našim brojnim rijekama.

Upravo su rafting na Neretvi opisali kao uzbudljivo iskustvo i mjesto gdje ćete vidjeti spektakularne vodopade, prirodne izvore, ali imati i mogućnost ronjenja pod stijenama te plivanja u brzacima.

"Tokom rafting ture uživat ćete u prekrasnom Velikom i Malom kanjonu, netaknutoj prirodi i lijepim krajolicima koji se ne vide s ceste, kao i četiri adrenalinska brzaka koji su raspoređeni tako da svaki pruža veći nivo avanturizma od prethodnog", naveli su iz turističke agencije Visit Konjic.

Ono što je odlična mogućnost kod raftinga Neretvom jeste da je on, osim iskusnim rafterima, namijenjen i početnicima jer tokom raftinga imate i iskusne skipere koji se brinu za vašu sigurnost.

Tako, svi koji se odluče na ovakvu vrstu iskustva mogu podjednako uživati u ovoj nezaboravnoj avanturi koju pruža plovidba Neretvom.