Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
grad paradoksa, grad u kojem domicjelno arapsko etno stanovnistvo nema prakticno nikakva prava....grad potencijalna bomba
Sve je ovo jevrejska/ćifutska propaganda.
u tome je i fora.. postoje netacna predanja u arapskom svjetu [koa smo i mi naalost primili] da su izmislili brojeve itd.. ..to je mit na istom nivou kao SRBI i nebeski narod [ako bi i ko bio nebeski narod to bi bili jevreji] NE POSTOJI VECA drustvena zajednica od ARAPSKE koja je dala MANJE u razvoju svjeta u zadnjih 20 stoljeca ..sto se ocitava i dan danas ako bi im \"uzeli\" NAFTU [ TJ nasli neki drugi izvor energije a to ce i uraditi kada isrpe naftu u TEKSASU] , SAV OSTALI PROZIVOD citavog ARAPSKOG drustva je deset puta manji od npr jedne AUSTRIJE ... NA ZALOST mi padamo zajedno sa njima..mjesto da se okrcemo ZAPADU i bjezimo od arapa i pakistanaca mi se vracamo nazad ..
Vecina izuma o kojima pises su \"malo\" stariji od Islama. Da pocnemo s brojevima, Arapi su ih prenjeli u Evrpu (prenjeli, ne izmislili), prije nego su prihvatili Islam. O kakvoj filozofiji pricas? Jesi li cuo za (staru) Grcku? Socilogija? Hemija? I tastatura svasta podnosi. .
@Abid Kovacev... Seljacino, da ti nije muslimana i islama, radio bi matemetičke operacije brojalicom, ne bi nikada zanali za navigaciju, trigonometriju, precizne hirurške discipline, sociologiju, filozofiju, hemiju,... Nikada kršćani nebi prešli u gotski period nego bi zauvijek ostali u romanici :P Ne bi bilo Notre Dame, Winchesterske katedrale, Westministerske palače itd.... Još uvijek bi vam sijet bio ravna ploča sa vodopadom na kraju (i ažbahom jede i kara moreplovce)
OVI SE NE KUPAJU, NE SISAJU,NE BRIJU SAMO STEDE I OTIMAJU MUSLIMANSKO.
eto srece da smo mi jaki pametni i sposobni kao taj narod.. sve sto vredi u istoriji od HRISTA do KARLA MARXA pripada njima.. svake goine imaju vise NOBELOVACA nego citav ISLAMSKI svjet zajedno od pocetka dodjele nagrade [sto i nije tesko].. a zajedno vise nego svi ostali trebamo da ucimo od njih a ne da ih mrzimo ..
pored toliko prelijepih mjesta na svijetu nasli ste uporiste nararoda koji je ovom svijetu nanio najvise zla
A sto ljubomora prica... Da malo vise uzivate u zivotima osim u cevapima i bureku mozda bi vam se i svidjelo ovo mjesto.. :)
Citat iz clanka: \"Tel Aviv je zapravo izgrađen kao predgrađe Jaffe. Njen šarm leži u njenoj bezvremenosti. Neke od tamošnjih građevina stare su i do 700 godina i potiču još iz Osmanskog perioda.\" Citat iz knjige \"Historija turskog (osmanskog ) carstva\" od Joseph von Hammer, (pisano godine 1836) Izdavac, prevodilac i urednik Nerkez Smailagic, Zagreb 1979 knjiga prva strana 318 (od tri u prevodu, u orginalu na njemackom 30 knjiga): \"Ovdje je (Selim I)(4 oktobra 1516) primio poklonstvo zapovjednika sirijskih utvrda, arapskih emira i libanonskih Druza. Namjesnistvo Tripolisa, Jeruzalema i Safeda dao je sinu Iskender-pase, Mustafi, Evrenosogluu i Mustansirogluu. Druzijskom rodovskom poglavaru Muinogluu dao je sandzak sa zastavom i bubnjem, a Mehmed-bega, Isa-begovog sina, poslao je sa dvije tisuce konjanika prema Gazi, u svojstvu namjesnika, da bude predstraza protiv Egipta.\" Jaffa (Tel Aviv) se nalazi izmedju Tripolisa i Gaze, znatno blize Tripolisu. 2009 - 1516 = 493
Ja mi jakih paradoksa u pm... Evo ajmo i mi za Sa naci paradokse, gdje god se okrenes eto ih... Evo aj cu krenuti: Sarajevo je kao gradi prvi u Evropi imao tramvaj: Danas 90% gradjana ne palca kartu :) Sarajevo je jedini grad u EU u kojem se tramvaji krecu sao i samo u jednom smjeru hahahaahaha J.... vas c..fut.!
\"ime dobila po francuskom filantropu Baronu Edmondu Jamesu de Rothschildu.\" loodilo od filantropa
A ko plaća ove članke?
oteto prokleto