Putovanja
0

Frankfurt: Turisti uživaju u vožnji rijekom Majnom

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Krstarenje brodom na rijeci Majni, koja njemački grad Frankfurt dijeli na dva dijela, ostavlja bez daha sve posjetioce koji imaju priliku uživati u neprikosnovenom pogledu.

Turisti, ali i stanovnici Frankfurta, imaju priliku uživati u turama od 50 ili 120 minuta na rijeci Majni, u želji da pobjegnu od ubrzane svakodnevnice ovog užurbanog grada, najvećeg finansijskog centra u Evropi.

Ture brodom koštaju od 10 do 15 eura, a tokom ove vožnje mogu se vidjeti i turistička mjesta u gradu, ali i brojne banke i najviši neboderi Evrope. Na brodu su informacije o mjestima koje se posjećuju na engleskom i njemačkom jeziku, a za djecu su napravljeni i posebni meniji.

U Frankfurtu na Majni svi ljubitelji sporta mogu voziti i kanue, ili pak jedriti, a u vrijeme sunčanih dana i vikendima obale rijeke pune su ljubitelja prirode, ljudi koji šetaju, biciklista i stanovnika ovog grada koji dođu uživati na suncu.

Prema podacima Turističkog ureda Frankfurta, grada čiji je kapacitet oko 37.000 kreveta, prošle godine posjetilo je četiri miliona turista.