Druženje i rekreacija
425

Noćni uspon na Trebević uz pjesmu "Jedna si jedina, moja domovina..."

Klix.ba
U četvrtak navečer uspješno je održan Noćni uspon na Trebević gdje je ponosno razvijena zastava BiH povodom Dana nezavisnosti.

Učesnici planinari kazali su da je vrijeme bilo prekrasno te da se okupilo blizu 60 osoba koji su željeli na ovaj način obilježiti 1. mart.

"Oko 20:45 sati pristupili smo vrhu i svi skupa zapjevali pjesmu "Jedna si jedina, moja domovina". Bio je to neopisiv trenutak", rekao je inicijator ovog uspona Senad Bečković.

On se zahvalio svima, a posebno planinarima iz Mostara, koji su došli ovim povodom i učestvovali u usponu, kao i sedmogodišnjem Benjaminu i njegovom ocu Džemalu Tipuri.

"Biti dio ovakvog uspona, ovim povodom je zaista neprocjenjivo. Nije nam bilo teško nakon radnog dana krenuti iz Mostara i biti dio ovoga. Sada se sretni i ponosni vracamo kući. Moj sin i ja planinarimo mnoge, ali nam je ovo definitivno bio najdraži uspon. Obećali smo da dolazimo i naredne godine", rekao je Džemal.

TREK Team Sarajevo kao organizator, zahvalio se svima na učešću i već najavio prvu gradsku biciklističku turu 3. marta, te pozvao sve ljubitelje biciklizma da im se pridruže.