Tanović u akciji darovanja
0

Promovisan novi Bvlgari Man, blistav i zavodljiv

Sarajevo-x.com
U ambijentu VIP cluba Basement danas je održana promocija novog parfema za muškarce, Bvlgari Man.
U ovoj godini Bvlgari je počastio svoje odane poštovatelje novim parfemom za muškarce, koji predstavlja nastavak priče o besprimjernoj ikoni i novom ambasadoru Bvlgari muškog univerzuma.

Blistav i zavodljiv miris, inspirisan i sjedinjen vizijom prirodne elegancije, predstavlja potpunu deklaraciju muževnosti i prirodne karizme.

Prilikom otvaranja i naglašavanja mirisa, Bvlgari Man nagovještava svoju savremenu dušu, gdje se Kalabrijski Bergamot , list ljubićice i procvjetali lotos naprosto tope na prvi dodir, treperav i voćni.

Ovaj prvobitni dašak svježine je postojan sve do samog srca mirisa, davajući mu izvanredno bitan karakter.

Bit Bvlgari Man-a smjesta otkriva zavodljivu mješavinu drvenastih nota obogaćenih sjajnim tonovima. Odlučan i jak miris vetivera i cypriola graniči sa slatkoćom svjetlog drveta, kremaste sandalovine i kašmira, na taj način pruža savršeni dodir topline.

U ovom trenutku neočekivani dio Bvlgari Man otkriva: magnetsku notu ćilibara, koju je kreirao Alberto Morillasa ekskluzivno za Bvlgari, koji mu daje skoro orijenatalno uzbuđenje predviđajući duboke zemljane tonove gdje se topla harmonija benzoina lagano mješa sa zadivljujućim nijansama bijelog meda i mošusa.

Zaštitno lice za Bvlgari Man u svijetu je Clive Owen. On je profinjen muškarac koji je odlučan, ali u isto vrijeme i svestran. U Bosni i Hercegovini imamo jednog takvog muškarca a radi se o Bvlgari Man-u za BiH - Danisu Tanoviću.

Humanitarno darovanje

Danis Tanović i Bvlgari su uz lansiranje Bvlgari MAN pokrenuli zajedničku akciju - humanitarnog darovanja. Udruženju žena lječenih od tumora dojke "Renesansa" uručeno je 45 poklona, Bvlgari proizvoda za članice udruženja – žene oboljele od tumora dojke. Ovom gestom Danis i Bvlgari željeli su uljepšati i oplemeniti daškom luksuza težak period kroz koji ove žene prolaze. Predsjednica udruženja Spomenka Hadžić je prisustvovala eventu i preuzela je poklone u ime Udruženja.

Osim toga Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica" u kojem egzistira internat gdje su smještena djeca sa područja cijele Federacije BiH uručena je novčana donacija.

Donacija će se iskoristiti kako bi se toj djeci omogućila kupovina nove odjeće i obuće u kojoj djeca oskudjevaju. Grozda Milutinović pedagogica zavoda je preuzela potvrdu o donaciji.

U drugom dijelu ovog VIP press eventa održano je izvlačenje dvije Bvlgari nagrade za sve prisutne.

Osim što je human Bvlgari Man je i galantan i na ovaj način to želi i pokazati tako što nagrađuje svoje vjerne poštovatelje, kako svojim luksuznim proizvodima tako i ekskluzivnim nagradama. Bvlgari parfem osvojio je Nihad Zečević, urednik na BHT1, a originalnu Bvlgari žensku torbu Alma Dautbegović urednica i voditeljica sa TVSA.

A, sve je počelo kada je grčki kovač srebra Sotirio Bulgari doputovao u Rim, a tri godine kasnije osnovao sopstvenu kompaniju za izradu nakita. Već početkom 20. vijeka Bulgari je otvorio raskošnu radnju u ulici Via Kondoti, a brand je s vremenom svoju djelatnost proširio i na satove, torbe, parfeme i sunčane naočale.