Calvin Klein
0

Nova parfemska kreacija Beauty od danas na bh. tržištu

Sponzorirani članak
Danas, 08.10.2010. godine, održana je VIP press promocija novog Calvin Klein mirisnog ostvarenja Beauty u predvorju hotela Central u Sarajevu.

Beauty je najprestižnija linija u okviru Calvin Klein parfemskog asortimana, a inspiraciju za njega ovaj veliki dizajner pronašao je u svojoj modnoj kolekciji i prvi put u svom brandu povezao visoku modu i parfemski svijet. Zaštitno lice je glumica Diane Kruger. Diane je za potrebe kampanje portretirana u modernom i obasjanom arhitektonskom prostoru u kome zrači njena unutrašnja ljepota i maksimalno dolazi do izražaja. Diane Kruger nosi nezaobilaznu Calvin Klein haljinu, a njen stav izražava emocionalnu širinu i samopouzdanje. Diane Kruger poslužila je kao muza Fracniscou Costai, Kreativnom direktoru Calvin Klein ženske kolekcije. Beauty je inspirisan samopouzdanom i prefinjenom ženom, jednako lijepom iznutra kao i izvana, istom onom koja je inspirisala i Costau u njegovim modelima za jesen 2010. god.

VIP press promociji prisustvovali su mnogobrojni bosansko-hercegovački mediji, te dragi gosti: poznati voditelj Aleksandar Hršum i uvijek prelijepa Segmedina Srna. Voditelj programa, Haris Bilalović, proveo nas je kroz ovu prelijepu priču i otkrio mnoštvo zanimljivih detalja.

Beauty je parfem koji se obraća istinskoj ženi koja ima životno iskustvo i emocionalnu dubinu. Ona podjednako koristi osjećaje i intelekt. Ona ima pronicljiv i moderan stil i želi parfem koji će je učiniti ženstvenom i jakom i koji nikada neće zastariti.

Nova interpretacija kale, ‘neo-kala’, je srce i duša Calvin Klein Beauty parfema. Ovaj savršeni cvijet predstavlja suštinu ženstvenosti. Calvin Klein nam dočarava viziju kale jer se taj miris ne može ekstraktovati prirodnim putem. On to postiže savršenom kombinacijom tri osnovna sastojka: sjeme hibiskusa daje začinsku toplinu, bezvremeni jasmin oplemenjuje cvijetnim utiskom, a trag cedarovine donosi titrav i magnetni osjećaj ljepote u donjim notama.

Gornje note: Sjeme hibiskusa, jedan od najluksuznijih sastojaka parfemske palete. Pronađeno je u Ekvadoru i Peruu i potrebno je bilo da prođe određeno vrijeme da to sjeme ponudi sva svoja olfaktivna blaga. Bere se žbun hibiskusa star barem tri godine i podvrgava se procesu destilacije kako bi se iz njega izvukao taj dragocjeni koncentrat.

Srednje note: Jasmin, onaj koji raste u srcu Maroka, u regiji Khemessat, i ima posebna olfaktivna svojstva mnogo izraženija nego sto ima jasmin koji raste na nekom drugom mjestu. Bere se u malim količinama i ekstraktuje ne licu mjesta i to neposredno nakon što se ubere rano ujutro. Cvijet na taj način zadržava svu svoju izvornu svježinu neophodnu u ‘neo-kala’ reinkarnaciji.

Donje note: Cedarovina, čiji se ekstrakt dobiva procesom dinamičke destilacije. Ovaj sastojak zaokružuje završni dojam parfema iz svih uglova i na taj način predstavlja njegovu magnetnu auru.

Ova tri elementarna sastojka oživljavaju tu apstraktnu kalu.

Pored ovih osnovnih sastojaka, parfem još ima i neke dodatne elemente:

Gornje note: Ekstrakt rozog bibera

Srednje note: Magnolija

Donje note: Sandalovina i kašmir

Kreatori mirisa su Sophie Labbe i Carlos Benaim. Kada su na jednoj nedavno održanoj konferenciji za štampu povodom izlaska novog Calvin Klein parfema Beauty, kreatori mirisa bili upitani da ga opišu, evo kako su odgovorili.

Ako bi ovaj parfem bio neki muzički instrument, koji bi to instrument bio? Violončelo

Ako bi parfem bio neki materijal, koji bi to materijal bio? Svila

Koga ste imali na umu u toku izrade parfema? Ženu koja je sofisticirana, autentična i ženstvena.

Beauty od danas možete pronaći u svim boljim bosansko-hercegovačkim parfimerijama. I... Neka živi ljepota!