|

Gaultier donio londonski ulični punk u Pariz

Gaultier donio londonski ulični punk u Pariz
0
S
Sarajevo-x.com
27.1.2011. u 11:35
4
komentara
0

dijeljenja
1/11 Foto: Reuters
2/11 Foto: AP
3/11 Foto: Reuters
4/11 Foto: AP
5/11 Foto: AP
6/11 Foto: Reuters
7/11 Foto: Reuters
8/11 Foto: AP
9/11 Foto: AP
10/11 Foto: Reuters
11/11 Andrej Pejić (Foto: AFP)
Na posljednjem danu Paris Fashion Weeka uvijek inovativni i kitnjasti francuski dizajner Jean Paul Gaultier priredio je show koji kombinuje duh Moulin Rougea sa nonkonformizmom punka, uz za njega prepoznatljive horizontalne pruge.
Uz uobičajene techno ritmove manekenke su nosile kreacije na pisti, a pratio ih je snimljeni glas Catherine Deneuve koja je predstavljala šta svaka od njih ima za pokazati. Bila je to ideja španskog režisera Pedra Almodovara, objasnio je kasnije Gaultier.

Kombinujući klasičnu visoku modu sa kitnjavim kankan haljinama i uličnim londonskim punkom, Francuz je u mnoge kreacije, pa čak i u neke kožne, ukomponovao horizontalne pruge.

"Želio sam nešto veoma moderno, oštro i grafički", objasnio je za AFP Gaultier, ocjenjujući svoju kolekciju "gracioznom i sa puno nabora".

Crna je bila dominantna boja kolekcije proljeće/ljeto 2011, a zanimljive su bile i providne haljine od tila i mohikanske perike. Kad su u pitanju vjenčanice, mladenka je bio mladoženja - plavokosi Tuzlak Andrej Pejić.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...