"Mačka" uzbudila Pariz
0

FOTO+VIDEO / Lady Gaga u oblaku dima debitirala na modnoj pisti

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Kontroverzna američka muzičarka Lady Gaga nastupila je na reviji Thierryja Muglera na sedmici mode u Parizu. Osim što je bila model, ona je ujedno bila i muzički direktor showa kojeg je priredila modna kuća za koju kreira i njen privatni stilista Nicola Formichetti.

U oblaku dima od cigarete Lady Gaga je prvi put zakoračila na pistu odjevena u klasičnu, prozirnu crnu haljinu, sa šeširom u vojnom stilu i u cipelama s visokim potpeticama.

Nešto kasnije predstavila je Muglerovu usku bijelu haljinu i šešir u obliku abažura. Priredila je muzičarka pravi show, no izlazak na pistu njoj nije bio dovoljan. U prozirnom kostimu s leopardovim uzorkom, u pratnji brojnih muškaraca, zaputila se ka jednom od najprestižnijih pariskih restorana "Maxim's".

S čašom šampanjca u ruci, kostimu koji je prvilačio pažnju prolaznika i u neobičnim čizmama s ogromnim platformama, u kojima je jedva koračala, Lady Gaga je krenula u noćni provod ne mareći što njena odjevna kombinacija ne priliči restoranu kakav je "Maxim's", čiji je vlasnik dizajner Pierre Cardin.

Foto: AP
Foto: AP
Ipak, niko u restoranu nije mogao reći Lady Gagi da je neprilično obučena. Svoj nastup na sedmici mode u Parizu proslavila je ukusnom večerom i otmjenim pićem.