Ne smeta joj stomak
30

Beyonce o debljanju u trudnoći: Imala sam 98 kilograma, ali zavoljela sam svoje obline

Klix.ba
Beyonce Knowles (Foto: Beyonce Legion Twitter)
Beyonce Knowles (Foto: Beyonce Legion Twitter)
Beyonce Knowles je prije više od godinu dana rodila blizance Rumija i Sira Cartera, ali tek je za ovogodišnje septembarsko izdanje Voguea progovorila o komplikacijama u trudnoći i prilikom porođaja te oblinama koje je naučila voljeti.

Slavna pjevačica morala je otići na hitni carski rez kako bi rodila blizance 13. juna prošle godine.

"Imala sam 98 kilograma na dan kada sam rodila Rumi i Sira. Bila sam sva oteknuta od toksemije i ležala sam u krevetu više od mjesec dana. Moje zdravlje i zdravlje mojih beba bilo je u opasnosti, zbog čega sam morala hitno otići na carski rez. Proveli smo dosta dana u bolnici, a moj muž je bio vojnik i tako jaka podrška za mene", ispričala je Knownles.

Nakon poroda Beyonce je osjetila velike promjene na svom tijelu.

"Neki od vaših organa su privremeno premješteni, a u rijetkim slučajevima privremeno i uklonjeni. Nisam sigurna da to svi razumiju", kazala je pjevačica.

Američka diva ispričala je za Vogue kako je tokom oporavka naučila više voljeti sebe i brinuti se o sebi, ali i prigrliti nove obline na svom tijelu.

Šest mjeseci nakon poroda počela se pripremati za svoj nastup na prestižnom festivalu Coachella, ali primijetila je kako puno teže gubi kilograme nego što je to bilo kad je rodila Blue Ivy Carter 2012. godine.

"Pritisnula sam samu sebe da izgubim sav višak kilograma za tri mjeseca, zbog čega sam zakazala mini turneju kako bih uvjerila sebe da ću to i uraditi. Kada pogledam unazad, bila je to luda ideja", prisjetila se Beyonce.

Ona je dodala kako žene i muškarci moraju naučiti voljeti svoja tijela u prirodnom obliku, zbog čega je za naslovnicu Voguea odlučila skinuti umetke iz svoje kose te koristiti vrlo malo šminke kako bi prikazala pravu sebe.

"Moje ruke, ramena, grudi i butine su dosta punije danas. Imam majčinski stomak i ne žurim da ga se riješim. Mislim da je stvaran. Kad god budem spremna za mišićavi stomak, postat ću zvijer i uraditi sve dok ga ne dobijem. Ali sada, moj mali trbuh i ja smo stvoreni jedno za drugo", istakla je Beyonce.

Podsjećamo, Beyonce će se naći na naslovnici septembarskog izdanja Voguea koju je sama uredila te prvi put u 126 godina dugoj historiji prestižnog časopisa za snimanje naslovnice angažovala fotografa afroameričkog porijekla.