Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A kako da proizvodimo struju? Imamo toliki vodeni potencijal, da nam pola svijeta moze pozaviditi.. Ali bolje da mi gradimo termo elektrane jer su rudnici prodani strancima, pa da onda njima placamo sto cemo se grijati i ostalo.
pokrij pola hercegovine sa forovoltec pločama i imaš struje za pola Balkana
Znači da bi sačuvali rijeke gradičemo termoelektrane, zatrovati vazduh i zemlju i plaćati skuplju struju? I meni je žao rijeka, ali mi je još više žao zemlje, vazduha i ljudi. Rijekama se može gospodariti odgovorno, ne dozvoljavati pad nivoa ispod ekološkog minimuma radi profita elektroprivreda. Mini hidrocentrale neće ugroziti ekologiju.
A odakle sad imaš struju?
Vec ima dovoljan broj hidroelektrana, nove nam ne trebaju. Ono sto se moze uraditi jeste da se postojeci kapaciteti renoviraju i obnove jer se moze izvuci vise megavata od istih hidrocentala. Plus se velika kolicina energije izgubi u elektroprijenosu. Eto na tome treba raditi.
Dodati još vjetroelektrana ako fali.
Kako je očigledno koja rupa od naroda smo.Da je kojim slučajem politička teme i da su se mogli zakačiti na srbina,hrvata,bošnjaka ova tema bi već imala 19000 komentara. Ma ja ko j... prirodu,kome je još to interesantno osim ovim papcima
Volim prirodu i uživanje u istoj ali pitanje koaliciji je Na koji način i u kom pravcu ćemo usmjeriti naš razvoje bez el. energije??? Države EU su već popunile sve kvote ovih hidroelektrana a dio prirode je pod zaštitom. Mi sebi ne smijemo dopustiti da ovi "entuzijasti" zakoče razvoj BiH elektrosektora već da svi tražimo od države da se izjasni gdje se smije graditi a gdje ne. Sutjeska svakako nije za ovo niti Una i Unac ali Željeznica, Bosna i Drina svakako jesu.
@Matja i Neretva nizvodno od Glavaticeva.
U pravu si. Ali isto tako se mogu izgraditi i vjetroelektrane.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ovi ekstremno ekološki osviješteni su pravo smiješni. Termoelektrane im ne valjaju zbog zagađenja zraka i zagrijavanja atmosfere, nuklearne su im također neprihvatljive, vjetrenjače ubijaju ptice, a ne valjaju im ni hidroelektrane. Šta vi ljudi hoćete ? Hajte u kakvu pećinu u istočnu Bosnu i živite bez struje i svih blagodati savremene ljudske civilizacije u perfektnom skladu sa prirodom. :)
A da stvar bude zanimljivija, toliko smo hidrocentrala napravili u zadnjih 25 godina da je zaista vrijeme da se prestane sa gradnjom... :)
Plitko razmišljaš! Imamo prelijepu zemlju i ovi pojedinci samo žele da je sačuvaju za buduće generacije. Struju možeš kupiti ali ovu ljepotu ne
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
samo naprijed, zaustaviti islamsko-američko-arapsko zlo koje hoće da satre bej&ha
@ACH ...ne budi brezobrazan, ovo je bej&ha